Μια εικόνα...χίλιες λέξεις!!!

Όλοι μας έχουμε φτιάξει εσκεμμένα ή άθελα μας, μιαν εικόνα για τον εαυτό μας. Πολλές φορές η εικόνα αυτή δεν μας αντιπροσωπεύει καθόλου, όμως μας βολεύει για να μπορούμε να επιβιώνουμε στη δουλειά μας, για να είμαστε αρεστοί και «δημοφιλείς».

Η καλή, η κακιά, η άσχημη, η τσούλα, η σκύλα, η αθώα, η γλυκιά, η γλεντζού κλπ. - Τα ίδια επίθετα χαρακτηρίζουν φυσικά και τους άνδρες - Ο καθένας μας λοίπον έχει δημιουργήσει μιαν εικόνα και είναι την εικόνα αυτή που βλέπουν οι άλλοι, αυτή δέχονται, αυτήν αποφεύγουν ή αγαπούν, φοβούνται ή θαυμάζουν.

Τι συμβαίνει όμως όταν βρίσκεις τον εαυτό σου, η εικόνα αυτή δεν σε εξυπηρετεί πλέον και θέλεις να σπάσεις τα δεσμά, να σκίσεις την εικόνα, να κάνεις στροφή 180ο μοιρών στη ζωή σου και να αλλάξεις το όλο σκηνικό;;; Οι φίλοι σου, οι οικογένειά σου, οι συνεργάτες σου, πως θα δεχθούν αυτή την αλλάγη; Θα τους αρέσει; Θα σε κατηγορήσουν; Θα σε στήσουν στον τοίχο; Για να αλλάξουμε ολοκληρωτικά την εικόνα μας, σημαίνει ότι αλλάζουμε και πολλά πράγματα στη ζωή μας, που επηρέαζουν και τη ζωή των γύρω μας. Για παράδειγμα, αφήνουμε τον για πολλά χρόνια σύντροφο μας, από μονογαμικοί γινόμαστε «ζιγκολό», από ξενύχτηδες το γυρίζουμε σε σπιτόγατους και πάει λέγοντας...

Πολλοί σκέφτονται να κάνουν την αλλάγη, να ξεφύγουν από τα ίδια, από τη συνήθεια, να πάνε κόντρα στο κατεστήμενο. Να ρισκάρουν την σιγουριά, τη συνήθεια και την ανιαρή ασφάλεια του παρόντος για ένα καινούργιο άγνωστο και συναρπαστικό μέλλον. Πόσοι όμως το καταφέρνουν;;; Πολύ λίγοι. Οι πλείστοι από μας φοβούνται. Φοβούνται ότι, αν αφήσουν την όμορφη εικόνα τους, θα απογοητεύσουν τους άλλους γύρω τους, θα τους απομακρύνουν: Ο έξυπνος γιος δε θα γίνει γιατρός αλλά κομμωτής, ο νταής άνδρας γίνεται γκέι, ο όμορφος τραγουδίστης με τις πολλές θαυμάστριες θα γίνει  ζαχαροπλάστης, η παρθένα κόρη θα γίνει τσούλα κλπ...

Είναι αλήθεια, πολλές φορές ο πραγματικός μας εαυτός είναι άσχημος και καθολού συμπαθητικός στους πολλούς. Η ποσότητα όμως στη ζωή δεν είχε ποτέ αξία, παρά μόνο η ποιότητα!  Σπάστε τη μάσκα σας, την όμορφη ψεύτικη εικόνα που σας ρουφάει το αίμα και κάντε αυτό πραγματικά θέλετε. Όσοι σας αγαπούν πραγματικά δε θα σας εγκαταλείψουν ποτέ. Θα αγαπήσουν τον καινούργιο σας εαυτό, γιατί πολύ απλά θα σας κάνει ευτυχισμένους. 

Comments