Η ζωή είναι θέμα επιλογών!

Η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα των επιλογών μας! Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι εξαναγκαστικές από τρίτα πρόσωπα π.χ. οικογένεια, σχολεία ή να είναι εμφυτευμένες υποσυνείδητα μέσα μας από τον τρόπο που μεγαλώνουμε. Χρειάζεται κριτική σκέψη και πολλή μελέτη για να μπορέσει ένας άνθρωπος να κάνει ενσυνείδητες επιλογές και κατ' επέκταση να είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Γιατί το εύκολο είναι πάντα πιο ελκυστικό, όμως το δύσκολο σε οδηγεί στην ευτυχία!Κάποιες επιλογές ίσως να έρχονται δεύτερες ή και τρίτες στη λίστα μας γιατί απλούστα οι πρώτες και καλύτερες δεν ήταν εφικτές. Δυστυχώς στη ζωή δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς, όσο κι αν κάποια βιβλία περί "μυστικών της ζωής" και περί "σύμπαντος" θέλουν να μας το πλασάρουν έτσι. Για παράδειγμα, δεν ερωτευόμαστε πάντα με ανταπόκριση από το ποθητό μας πρόσωπο, δεν γινόμαστε πάντα δεκτοί στη δουλειά των ονείρων μας και μιας και δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Υόρκη θα αρκεστούμε και με την Κρήτη. Το θέμα είναι πόσο μαθαίνουμε να ζούμε με αυτές τις επιλογές μας και πόσο ευτυχισμένοι είμαστε με αυτές. Ο σύντροφός μας, η δουλειά μας, το σπίτι μας, οι φίλοι μας... πόσο συνειδητές επιλογές ήταν τελικά;;; Μόνο ο χρόνος το δείχνει...

Όπως όμως κάνουμε εμείς τις επιλογές μας, κάνουν και οι άλλοι τις δικές τους. Και δεν είμαστε πάντα μια από αυτές! Όταν είσαι τελευταίος στη λίστα επιλογών κάποιου φαίνεται. Και φαίνεται εύκολα: αναπάντητες κλήσεις, καθυστερημένες απαντήσεις μηνυμάτων ή και καμία απάντηση, καμία αναζήτηση για έξοδο, καμία διάθεση για κουβέντα... Απλά από δειλία δεν σε έχει σβήσει εντελώς από τη λίστα του, έρχεσαι όμως τελευταίος! Κι εκεί δεν είναι επιλογή σου, όμως πρέπει να βρεις τη δύναμη να πεις αντίο. Πρέπει το αντίο να γίνει η πιο δυνατή, η πιο ποθητή σου επιλογή προτού η αξιοπρέπεια σου και τα αισθήματα σου γίνουν ένα μάτσο κουρέλια να τα πατάνε αδέσποτα σκυλιά.

Κλείσε λοιπόν τα μάτια κάθε φορά που σου ζητάνε να είσαι η τελευταία επιλογή και πες μέσα σου δυνατά "όχι". Δεν υπάρχει δικαιολογία, μην ακούσεις τίποτα. Είναι μόνο λόγια της στιγμής. Αυτοί που σε αγαπάνε σε έχουν πάντα προτεραιότητα, πάντα πρώτη επιλογή! Δεν χρειάζεται να πουν πολλά. Φαίνεται και το νιώθεις! Κι όσο πονάει η στιγμή της δύσκολης επιλογής άλλη τόση ευτυχία θα φέρει ο χρόνος! 

Γιατί τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών... των δικών μας και των άλλων...

Comments