10 άλυτα μυστήρια του πλανήτη


Κάποια μυστήρια, όσο ψηλά κι αν έχει φθάσει η τεχνολογία, δύσκολα θα βρούμε τους τρόπους να τα εξιχνιάσουμε. Διαβάστε τα δέκα μεγαλύτερα μυστήρια που έχουν κάνει τους επιστήμονες να σκίζουν τα – άχρηστα σε αυτές τις περιπτώσεις - πτυχία τους.

1.    H χαμένη πόλη του Ναν Μαντόλ
Εκατό τεχνητά νησιά κατασκευάστηκαν σε κοραλλιότοπο στη Μικρονησία το 200 π.Χ.. Με πέτρες βάρους 250 εκατομμυρίων τόνων δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο για το πως μεταφέρθηκαν ως εκεί και με ποιο τρόπο κατασκευάστηκε η πόλη.

2.    Η μούμια του Σαν Πέδρο
Το 1932 δύο άνδρες ξέθαψαν μία μούμια μήκους 35 εκατοστών στα βουνά του Σαν Πέδρο κι ενώ επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητά της από το μουσείο ιστορίας, έχει εξαφανιστεί.


3.    Οι μπαταρίες της Βαγδάτης
Πρόκειται για ένα πήλινο βάζο 13 εκατοστών με ένα χάλκινο κύλινδρο που περιείχε μία μεταλλική ράβδο και χρονολογείται στο 200 π.Χ., περίπου 2.000 χρόνια προτού εμφανιστούν ξανά οι μπαταρίες.

4.    Οι μούμιες της Αιγύπτου
Σε εννέα αιγυπτιακές μούμιες επιστήμονες ανακάλυψαν χασίσι, κόκα και φύλλα καπνού, με τα τελευταία να προέρχονται από το «Νέο Κόσμο» ο οποίος ανακαλύφθηκε 2.000 χρόνια μετά.5.    Χειρόγραφο Βόινιτς
Ένα χειρόγραφο που χρονολογείται στο 15ο αιώνα έχει μπερδέψει τους επιστήμονες, καθώς είναι γραμμένο σε μία ακαταλαβίστικη γλώσσα και μπορεί να δείχνει σαν μία καλοστημένη φάρσα, ωστόσο, είναι ένα σύγγραμμα 240 σελίδων που συνοδεύονται από σχέδια.

6.    Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ο υπολογιστής ηλικίας 2.000 ετών που χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των άστρων με τα μπρούτζινα γρανάζια του να είναι πολύ εξελιγμένα για την εποχή τους.

7.    Οι σωλήνες του Μπαϊγκογκ στην Κίνα
Οι σωλήνες αυτές βρίσκονται μέσα σε μία σπηλιά στην Κίνα και περνούν μέσα από τα βουνά και από μία λίμνη. Το γεγονός ότι 8% του περιεχομένου τους αποτελείται από άγνωστο υλικό, κάνει τους συνωμοσιολόγους να πιστεύουν ότι είναι δημιούργημα εξωγήινων.

8.    Οι σφαιρικές πέτρες της Κόστα Ρίκα
Ανακαλύφθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ υπάρχουν περίπου 300 από αυτές. Η μεγαλύτερη από αυτές ζυγίζει 16 τόνους και έχει διάμετρο 2,4 μέτρα, ενώ η τέλεια συμμετρία τους διχάζει τους επιστήμονες.


9.    Η σιδερένια στήλη στο Δελχί
Ένας σιδερένιος στύλος ηλικίας 1600 ετών, εκπληκτικά ανθεκτικός στη σκουριά, προβληματίζει τους επιστήμονες για το πως κατασκευάστηκε τόσο παλιά.


10. Ατσάλι από τη Δαμασκό
Τα σπαθιά, μαχαίρια ή λάμες που κατασκευάζονται στη Δαμασκό είναι τόσο ανθεκτικά που διατηρούνται κοφτερά ακόμη και έπειτα από χτύπημα σε πέτρα ή μέταλλο χάρη σε μικροσκοπικούς πόρους άνθρακα, ενώ παραμένει μυστήριο το πως κατασκευάστηκαν το 800 μ.Χ..


Πηγή: www.alexiptoto.com

Comments