Mόνο να είμαι το κοριτσάκι σου!

Η ομορφιά είναι κατάρα έλεγε μια παλιά παροιμία. Σε ένα κόσμο που όλοι και όλες θέλουν να έχουν τέλεια χαρακτηριστικά και τέλειο σώμα για να βγάζουν σέλφι, η παροιμία αυτή ακούγεται ξεπερασμένη και αντιφατική. Όμως, υπάρχουν φορές που αυτή γίνεται πραγματικότητα. Η ομορφιά μπορεί να ανοίγει πόρτες στη ζωή, στην προσωπική, στην επαγγελματική και γενικά να σου κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη όμως ελκύει παράλληλα κακούς ανθρώπους, επιτήδειους και σε μπλέκει σε πολύ άσχημες καταστάσεις.

H ελκυστικότητα και η σεξουαλικότητα σε μεγάλο βαθμό μπορεί να βάλει κυρίως τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες σε πολλούς μπελάδες. Στον εργασιακό χώρο τα κολλήματα από ανωτέρους ή συναδέλφους δίνουν και παίρνουν και κάποιοι δεν είναι καθόλου ευγενικοί. Κι ο κίνδυνος να χάσεις τη δουλειά σου παραμονεύει συνεχώς. Φοβάσαι κάθε φορά που ξημερώνει και πρέπει να πας στο γραφείο γιατί δεν ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις το κόλλημα του διευθυντή και παράλληλα να μην σου κάνει τη ζωή σου κόλαση λόγω της απόρριψης.Υπάρχουν και αυτοί, κυρίως δεσμευμένοι, που νιώθουν άβολα γύρω σου. Σε αποφεύγουν ή σε κοιτάζουν με φόβο, μέχρι τουλάχιστον να σε γνωρίσουν για να καταλάβουν ότι δεν προτίθεσαι να τους ορμήξεις στην κουζίνα ούτε να τους κάνεις να νιώσουν άβολα. Αν, όταν βγείτε είναι και οι γκόμενές τους, δεν θα ακούσεις ούτε καλησπέρα, ούτε καληνύχτα. Ίσως με κόπο ένα κρυφό χαμόγελο και βλέμμα, απλά για να σου πουν, "συγνώμη, είμαι με την κοπέλα μου, δεν μπορώ να σου μιλήσω. Θα βρω τον μπελά μου". Υπάρχουν κι αυτοί βέβαια που είναι πιο ηρωικοί και θα σε πλησιάσουν για να πουν ένα καλησπέρα ή να σε συστήσουν, αλλά μετά την ολονύχτια μουρμούρα το μετανιώνουν και δεν το επαναλαμβάνουν ποτέ ξανά.

Οι όμορφοι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι όμορφοι πρώτα από μέσα και ύστερα απ' έξω. Και οι μόνοι φίλοι που δεν κομπλάρουν ή δεν ζηλεύουν να είναι μαζί τους, είναι οι παιδικοί τους φίλοι. Αυτοί που τους είδαν στις πιο άσχημες μέρες τους, τότε που ντύνονταν σαν αγόρια ή έπαιζαν μπάσκετ και έκαναν καβγάδες. Αυτοί που τους έζησαν ως χαρακτήρες και ως εξελίξιμους στην κοινωνία ανθρώπους. Είδαν τις δυνάμεις που κρύβει το χαριτωμένο προσωπάκι τους, τις αντοχές και τη σκληρή δουλειά στην οποία ρίχτηκε το "τέλειο" το σώμα τους. Είδαν την ανθρώπινη πλευρά τους, αυτήν που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να δει γιατί επισκιάζεται από τα ωραία βυζιά ή τον ωραίο κώλο. Πολύ λίγοι θέλουν να κάνουν παρέα με κάποιον που θεωρούν πολύ πιο ωραίο από αυτούς. Μόνο ακομπλεξάριστοι άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο όμορφοι. Κι αυτούς σπάνια τους συναντάς.

Η ζήλια όμως δεν σταματά στις φιλίες. Μπαίνει και στις σχέσεις και τις καταστρέφει. Αυτός σε κοιτάζει, αυτόν τον κοιτάζεις, αυτός σε φλερτάρει, εσύ κουνήθηκες λίγο παραπάνω και μπλα μπλα μπλα ό,τι κίνηση κάνεις μπορεί να στραφεί εναντίον σου. Απλά και μόνο που υπάρχεις στον ίδιο χώρο με άλλους για τον σύντροφό σου είναι λάθος. Δεν αντέχει που εσύ τραβάς τα βλέμματα και την προσοχή σαν μαγνήτης. Μόνο και πάλι όταν νιώθει το ίδιο όμορφος και είναι εντελώς ακομπλεξάριστος, αφήνοντας τον εαυτό του να θαυμάσει και να εμπιστευτεί τον έρωτα και την ομορφιά του ανθρώπου που έχει δίπλα του.. Και σημειώνω ξανά για να μην παρεξηγηθώ, η ομορφιά είναι πρωτίστως εσωτερική και αποτυπώνεται στα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά.

Κι εγώ σου λέω τώρα ότι δεν θέλω να είμαι ούτε σέξι, ούτε ωραία, ούτε μοιραία γυναίκα. Τουλάχιστον όχι έξω από το κρεβάτι μας. Θέλω να είμαι το κοριτσάκι σου. Έτσι θέλω να με βλέπεις. Μπορεί πλέον να μην είμαι τόσο μικρή σε ηλικία, όμως χρειάζομαι την προστασία, την αγάπη σου, την τρυφερότητά σου. Θέλω να νιώθω ότι είμαστε ένα. Ότι είμαι με κάποιον που με επέλεξε για το μυαλό μου, που δεν με βαριέται όταν μιλάω πολύ ή όταν έχω τα χάλια μου.

Πρώτα απ' όλα χρειάζομαι αυτά και δεν με νοιάζει αν εσύ θα είσαι το μοναδικό άτομο στον κόσμο, στο οποίο θα αρέσω. Γιατί εσύ είσαι εξάλλου όλος μου ο κόσμος.

Comments