Ποιοι είναι οι τρελοί σ' αυτόν τον κόσμο τελικά;

Αναριωτιέμαι ποιοι είναι οι τρελοί σε αυτόν τον κόσμο τελικά; Αυτοί που βλέπουν ένα κουτάβι πεταμένο στο δρόμο και το προσπερνούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα ή αυτοί που θα τρέξουν να το βοηθήσουν; 

Αυτοί που θα δουν την αδικία μπροστά στα μάτια τους και θα την προσπεράσουν ή αυτοί που θα υψώσουν φωνή για να την πολεμήσουν; 

Αυτοί που τα Χριστούγεννα θα ξοδέψουν όλα τους τα λεφτά μόνο στο δικό τους παιδί ή αυτοί που θα κόψουν κάτι από το δικό τους για να δώσουν και σε άλλα παιδιά; Αυτοί που επευφημούν το bullying στα κοινωνικά δίκτυα και τη βία ή αυτοί που κάνουν block τα άτομα αυτά από τη ζωή τους; Αναρωτιέμαι αν αυτοί που λένε τους άλλους τρελούς είναι οι ίδιοι χαμένοι τελικά!

Αυτοί που σιωπούν για να προστατεύσουν το image τους ή επειδή ντρέπονται ή επειδή θέλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, μήπως είναι τελικά οι ψυχοπαθείς σε αυτό τον κόσμο; Αυτοί που τον κρατάνε πίσω και δεν τον αφήνουν να εξελιχθεί;

Και δεν μιλώ γι' αυτούς που κάθονται πίσω από ένα υπολογιστή και φωνάζουν μόνο μέσα από το στάτους τους για να πάρουν 10 λάικ ως καλοί επαναστάτες. Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει τα ρούχα σου να βρωμίσουν, ο λαιμός σου να πονέσει, να χάσεις τον ύπνο σου, να στερηθείς απ' τον μήνα σου.

Και καλά εσύ που θες να είσαι κυριλέ και καθαρός στο γραφείο σου, γιατί αποκαλείς παλαβούς αυτούς που είναι εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο και παλεύουν με τον πραγματικό εχθρό. Ανάμεσά τους κι εσένα.
Εσύ είσαι ο ίδιος που θα θεωρήσεις ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε από μία αγάμητη ασχημομούρα που δεν έχει ζωή και ασχολείται με σκύλους και με καθυστερημένα. Ναι χρησιμοποιώ σκληρούς όρους, τους ίδιους που θα χρησιμοποιήσεις για να με περιγράψεις και να πείσεις τον εαυτό σου ότι η αδικία αυτού του κόσμου και το κακό δεν σε αφορούν.

Να σου θυμίσω κάτι; Η απραξία είναι χειρότερη και από την πιο κακιά πράξη. Γιατί εσύ ξέρεις, βλέπεις και δεν κάνεις τίποτα. Κοιτάς να σώσεις μόνο το τομάρι σου.

Όχι, η οικονομική κρίση δεν σε απαλλάσει. Γιατί μπορείς να κάνεις πολλά, ξοδεύοντας μηδαμινά. Απλά βαριέσαι να το ψάξεις και είσαι πολύ απασχολημένος να το παίζεις ωραίος στους φίλους σου και να κάνεις τον μάγκα σε φίλους και κοριτσάκια πίσω από ένα υπολογιστή που κρύβει τα κενά που έχεις μέσα σου και την αγραμματοσύνη σου.

Θα σε παρακαλέσω όμως τώρα κάτι! Συνέχισε εσύ να κοιτάς το τομάρι σου αν θες και άσε τουλάχιστον τους άλλους να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα χωρίς να τους κατακρίνεις και να τους χαρακτηρίζεις τρελούς.

Και στο κάτω κάτω μόνο οι τρελοί μπορούν να αλλάξουν αυτόν τον κόσμο!

X.

Comments