Δεν θέλω να σε πείσω για τίποτα πια

Πόση ενέργεια αλήθεια σπαταλούμε καθημερινά για να πείσουμε τους ανθρώπους γύρω μας, να μας αποδεχτούν και να μας αγαπήσουν; Πόσος χρόνος πήγε χαμένος προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τα ήδη δικαιολογημένα, να εξηγούμε το πώς και το γιατί της κάθε μας πράξης και λέξης;

Όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, τότε χάνεται πολύτιμος χρόνος και υγεία. Και τον χρόνο και την υγεία κανείς δεν μπορεί να μας τα επιστρέψει. Ειδικά αυτοί που μας βάζουν συνεχώς στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και προσπαθούν να μας καταδικάσουν για εγκλήματα που δεν διαπράξαμε ποτέ.

Η ζωή δεν είναι ριάλιτι για να κάθονται απέναντί μας κάποιοι τάχα ειδήμονες και να μας κρίνουν. Δεν γουστάρουμε να μας κρίνουν ρε παιδί μου. Γιατί ούτε κι εμείς κρίνουμε. Γιατί η αλήθεια είναι πολλές φορές υποκειμενική, όπως και το αρεστό είναι υποκειμενικό. Κι αν τραγουδώ παράφωνα, γούστο μου καπέλο μου, εγώ θα τραγουδώ παντού.
Κι αν σε εκνευρίζουν οι καρδούλες μου και τα γέλια και οι χοροί και τα υπερβολικά μου αισθήματα, τότε καλά έκανες και έφυγες γιατί αυτό που είμαι σήμερα το μελέτησα και το αγάπησα. Και δεν θα χάσω εγώ τον εαυτό μου επειδή εσύ δεν μπορείς να τον καταλάβεις.

 

Όχι δεν σου ζητώ να αλλάξεις, όπως δεν θα αλλάξω ούτε ‘γω με το ζόρι. Μόνο μακριά από μένα κι εσύ και το κενό που καβάλας μέσα σου. Δεν θέλω πια να το γεμίσω. Δεν με ενδιαφέρει πια να προσπαθώ και να χάνω χρόνο για να δεις πόσο με πλήγωσες και πόσο λάθος ήσουν απέναντί μου, ούτε και να σου αποδείξω ότι μαζί μου μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Δεν πρόκειται να με δεις ποτέ πραγματικά γιατί δεν μπορείς ούτε τον εαυτό σου να δεις και να πιστέψεις.

Απλά να ξέρεις ότι αυτά που εσύ θεωρούσες σε μένα εκνευριστικά κάποιος άλλος τα λατρεύει και αυτά που σε σένα αγαπούσα δυστυχώς δεν θα τα δει καμιά. Και αν σε ρωτήσουν για μένα, να τους πεις ήταν η μόνη η γυναίκα που με ήθελε πραγματικά και τη διέλυσα. Αυτό να παραδεχτείς και μετά να σιωπήσεις για πάντα. Γιατί το δίκιο σου όσο και να παλεύεις με τον εαυτό σου δεν θα το βρεις. Αυτή η λίγη υπόληψη που σου έχει απομείνει δεν θα στο επιτρέψει.
Και ούτε με νοιάζει πια αν δεν πιστεύεις ότι σε αγάπησα πραγματικά. Αν νομίζεις ότι έδωσα και σε άλλους όσα έδωσα σε σένα. Τον εαυτό μου… Σκέψου λίγο χαζέ ένα εαυτό έχω και γι’ αυτόν είμαι περήφανη. Εγώ σε αντίθεση με σένα αγαπάω τον εαυτό μου πραγματικά. Τον προστατεύω από τους ψεύτικους ανθρώπους και τους λιποτάκτες του έρωτα. Δεν χαραμίζω ούτε ένα χιλιοστό κομμάτι της ψυχής μου στον κάθε περαστικό. Σε αντίθεση με σένα. Που έχεις απομείνει σχεδόν χωρίς ψυχή. Την πούλησες φθηνά από δω κι από εκεί κι εγώ η καημένη έψαχνα μάταια να την βρω, να την αναστήσω.

Κουράστηκες, όμως, να προσποιείσαι, η μάσκα έπεσε και το τέρας που κρατούσες κοιμισμένο, ξύπνησε και σε κατέλαβε. Τα μάτια σου γέμισαν μαύρη πίσσα και οι γραμμές στο πρόσωπό σου άλλαξαν. Δύσκολα σε αναγνώριζα πίσω από τα αχάριστα λόγια που έβγαιναν από το στόμα σου.

Ώσπου κατάλαβα ότι έπρεπε να τρέξω μακριά προτού το τέρας αυτό κατασπαράξει τα σωθικά μου. Δεν υπήρχε πλέον το εμείς. Ήταν εγώ ή εσύ. Και προτίμησα χωρίς τύψεις να σώσω το τομάρι μου, γιατί στο κάτω κάτω τι σου έκανα εγώ για να αξίζω τέτοιο τέλος; Αν είχες τα κότσια θα έδινες το τέλος που άρμοζε σε τόσα χρόνια γνωριμίας και θα αποχωρούσαμε κύριοι από αυτή τη σχέση χωρίς ερωτηματικά και νεύρα. Εκτός από τα ξεσπάσματα και το θυμό που μου προκαλούσες, με ποιο τρόπο σε πείραξα; Σε τι φταίω εγώ που εσύ δεν εκτιμάς ούτε αγάπη ούτε φιλία και ρίχνεις σε μένα όλες σου τις αδυναμίες; Κατάλαβα πια ότι σε τίποτα δεν φταίω. Με τον εαυτό σου τα έχεις. Τον εαυτό σου μισείς και όχι έμενα.

Κι αν ακόμη πραγματικά με μισείς τώρα, σκέψου πόσο με είχες αγαπήσεις τότε. Γιατί όταν δεν αγαπάς κάποιον απλά αδιαφορείς. Το μίσος με την αγάπη μοιάζουν. Όμως που να σου εξηγώ τώρα τόσο δύσκολες λέξεις όπως αγάπη, έρωτας, εμπιστοσύνη; Δεν έχω πια χρόνο!

Φεύγω χωρίς ενοχές και σε αφήνω να παίξεις τα εγωιστικά σου παιχνίδια με το επόμενό σου θύμα. Είμαι αυτή που είμαι και κάποιοι δεν θα με συμπαθήσουν ποτέ! Είμαι αυτή που είμαι και δεν θα καταφέρεις να με αγαπήσεις ποτέ. Δύο πραγματικότητες τις οποίες έχω πλήρως αποδεχτεί κι έτσι συνεχίζω ήσυχη και δυνατή!


Comments