Να έρχεσαι

Σου αφήνω πάντα μια πόρτα ανοιχτή για να φεύγεις και να 'ρχεσαι όποτε θες χωρίς να ενοχλείσαι. Για να ξέρεις ότι μπορείς πάντα να επιστρέφεις. Για μένα όχι για σένα. Να έρχεσαι για να μπορώ να σ' αγαπώ. Να επιστρέφεις πάντα λίγο πριν τελειώνει το οξυγόνο μου. Κι αν μια μέρα δεν με βρεις εδώ σημαίνει δεν με πρόλαβες. Σημαίνει ότι άφησα την τελευταία μου πνοή ψιθυρίζοντας το όνομά σου.

Ποτέ μην σκεφτείς ότι έφυγα, ότι έπαψα να περιμένω. Ποτέ καρδιά μου μην σκεφτείς ότι προτίμησα να είμαι κάπου αλλού εκτός από δω που μ' άφησες. Έχω σταματήσει να ψάχνω τρόπους και ξόρκια που θα με κάνουν να πάψω να σ' αγαπώ. Έχω συμφιλιωθεί με την αλήθεια μου, όσο σκληρή κι αν είναι, γι' αυτό μπορώ με ευκολία να σου πω ότι πλέον είμαι καλά. Κανένα ψέμα, όσο όμορφο κι αν ήταν δεν θα μπορούσε να πάρει τη θέση σου. Γιατί τι πιο όμορφο και πιο λυτρωτικό απ' την αλήθεια;Είναι δύσκολο να νιώθεις μόνη ανάμεσα σε τόσους ανθρώπους. Είναι δύσκολο να βρίσκεις την ευτυχία μακριά από ό,τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Εύκολα χάνεις τον εαυτό σου. Εύκολα τον δίνεις χωρίς να σε νοιάζει. Εύκολα χάνεις το νόημα της ζωής και τον σκοπό της. Όμως να ξέρεις είμαι δυνατή. Πολλές φορές σκοντάφτω, πέφτω, χάνω για λίγο το δρόμο μου όμως τον ξαναβρίσκω.

Μέσα μου ξέρω ότι αισθάνεσαι το ίδιο κι ας μην μιλάς πολύ. Και ας μην θέλεις να το ξέρω. Κι αυτό με κρατάει όρθια, να βαδίζω σε μία ζωή παράλληλη με τη δική σου, να ζω λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά σου και να μην μπορώ να σε πλησιάσω, να σε αφήνω να έρχεσαι στα όνειρά μου και να μου μιλάς γλυκά και να με χαϊδεύεις. Να ξέρω ότι είσαι κάπου εκεί έξω και που και που με σκέφτεσαι, όπως σε σκέφτομαι κι εγώ για να μην πάψουμε ποτέ να υπάρχουμε ο ένας μέσα στον άλλο.

Comments