Πατέρας, αυτός ο αφανής ήρωας

Παγκόσμια μέρα του Πατέρα η 19 Ιουνίου, μία μέρα αρκετά υποτιμημένη. Για σκεφτείτε λίγο το χαμό που γίνεται όταν γιορτάζουμε τη γιορτή της Μητέρας. Ναι, η μητέρα είναι το πιο ιερό πλάσμα στον πλανήτη - μία σωστή μητέρα και όχι μόνο αυτές που γεννάνε τα παιδιά τους αλλά και τα μεγαλώνουν κιόλας - αλλά και ο πατέρας έχει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Ένας ρόλος που έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και γίνεται όλο και πιο απαραίτητος.

Ο πατέρας είναι για την κόρη και ειδικά για τον γιο του το πρότυπο. Αυτόν θα μιμηθεί πρώτα, από αυτόν θα ακούσει τις πρώτες λέξεις, θα δει τις πρώτες αντιδράσεις και πράξεις ως άνθρωπος, αυτόν θα ακολουθήσει σε κάθε βήμα. Ένας πατέρας πρέπει να είναι παρών, ακόμη και αν δεν ζει στον ίδιο σπίτι με τη μητέρα των παιδιών του.


Ο πατέρας είναι η ασφάλεια και το καταφύγιο των παιδιών. Τα στιβαρά του μπράτσα δίνουν την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσει τίποτα κακό να πάθουν τα αγγελούδια του. Η ύπαρξή του τους δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, καθώς και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο και τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στο σχολείο.

Μία μητέρα μόνη της δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη ούτε την πειθαρχία. Και τα παιδιά παρόλο που αντιδρούν, αυτή την τάξη και την πειθαρχία τη χρειάζονται στη ζωή τους. Και πρέπει αυτή να έλθει από κάποιον που θεωρούν πιο δυνατό από αυτούς, που θαυμάζουν και λίγο φοβούνται. Αυτός είναι ο πατέρας. Κρατάει τις ισορροπίες στο σπίτι, στηρίζει τη μητέρα στο δύσκολο έργο της, μεταξύ δουλειάς - οικογένειας.

Η αγάπη του πατέρα είναι μοναδική, όπως κι αυτή της μητέρας. Η αγκαλιά του είναι η πιο ασφαλής αγκαλιά. Η μυρωδιά του υπόσχεση ότι δεν θα σε αφήσει ποτέ να πέσεις. Η συμβουλή του πολύτιμη και οι επιπλήξεις του απαραίτητες.

Σ' ευχαριστώ πατέρα για όλα όσα μοιράστηκα μαζί σου, για όλα όσα θυσίασες μόνο και μόνο για να με βλέπεις να χαμογελώ.

Comments