Γιατί κάθε γυναίκα είναι όμορφη

Η εξωτερική εμφάνιση στις μέρες μας έχει καταντήσει να είναι ένα συνεχές άγχος, ειδικά για τη σύγχρονη γυναίκα. Καθημερινά, τα περιοδικά και οι οίκοι μόδας βομβαρδίζουν τη γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. Το ψηλόλιγνο σώμα, η τέλεια επιδερμίδα, τα λεία μαλλιά και τα τέλεια χαρακτηριστικά είναι αυτά που κάνουν μία γυναίκα να είναι γυναίκα. Λάθος!

Καμία γυναίκα δεν αγαπήθηκε ποτέ πραγματικά μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση και καμία γυναίκα δεν οφείλει σε κανένα να είναι τέλεια! Είναι βέβαια σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, όμως πρέπει να μάθουμε να το κάνουμε για μας κι όχι για να ικανοποιήσουμε το σύντροφό μας ή επειδή το επιβάλλει ο επαγγελματικός μας χώρος.
Το να είναι κανείς περιποιημένος, καθαρός και να προσέχει τη σιλουέτα του είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να παθαίνει εμμονές για το καθετί που αφορά το σώμα και την εμφάνισή του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η ανορεξία στις μέρες μας σαρώνει το γυναικείο πληθυσμό.


Το σκελετωμένο πρότυπο κοριτσιού έχει αρχίσει, όμως, να ξεπερνιέται και σ’ αυτό βγάζω το καπέλο στις τηλεπερσόνες Kardashians, που συνέβαλαν στο ν’ αλλάξουν τα πρότυπα αυτά. Πολλοί οίκοι μόδας έχουν σταματήσει να επιλέγουν ανοξερικά μοντέλα για να περπατήσουν τις πασαρέλες τους και να φορέσουν τα ρούχα τους. Εταιρείες εσωρούχων επιλέγουν γυναίκες όλων των σωματότυπων για να προσεγγίσουν τη μέση γυναίκα, που μπορεί να μην έχει τις τέλειες αναλογίες, όμως, είναι κόρη, μητέρα, σύζυγος, φίλη, εργαζόμενη κι όλα αυτά μαζί μ’ έναν καλό χαρακτήρα την κάνουν ένα υπέροχο πλάσμα.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή μιας γυναίκας και για το αν θα καταφέρει ν’ αγαπήσει τον εαυτό της, έχουν η οικογένειά και ο σύντροφός της. Οι γονείς της είναι οι πρώτοι που θα της πουν πόσο όμορφη είναι κι αν δεν το πουν αυτοί ίσως να μην το πιστέψει ποτέ. Γιατί κάθε παιδί θέλει να γίνεται αποδεκτό κι αγαπητό από τους γονείς του ακόμη κι αν έχει στραβή μύτη ή μεγάλα αυτιά. Οι γονείς του πρώτοι, θα το μάθουν ν’ αποδέχεται τον εαυτό του ως έχει.

Όσο για τους ανέκαθεν συντρόφους, αρχίζουν να παίζουν το ρόλο τους από την εφηβεία της γυναίκας και μετέπειτα. Εκεί που ο έρωτας αρχίζει να παίρνει μορφή και να γίνεται σημαντικός στη ζωή της. Ένας άνδρας μπορεί να κάνει τη σύντροφό του ευτυχισμένη, δείχνοντας της πόσο όμορφη και ποθητή είναι γι’ αυτόν. Η γυναίκα που ο ίδιος έχει επιλέξει στο κάτω κάτω, έχει την ανάγκη να νιώθει ότι είναι μοναδική γι’ αυτόν κι αυτός οφείλει να της συμπεριφέρεται ως ένα πολύτιμο και εύθραυστο βάζο, που το έχει βάλει στο πιο ωραίο σημείο του σπιτιού του.

Ίσως ακούγεται πλέον κλισέ η φράση, «η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας», όμως πόσοι από μας φροντίζουμε να καλλιεργούμε το μέσα μας σωστά και πόσοι από μας όντως πιστεύουμε στη φράση αυτή. Αν πραγματικά την πιστέψουμε, τότε θα σταματήσουμε ν’ αγχωνόμαστε για τα λίγα παραπανίσια κιλά, για τα σπυράκια ή τις ρυτίδες και θ’ αφήσουμε τον εαυτό μας ν’ ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τα πιο ουσιαστικά πράγματα στη ζωή.
Η ομορφιά, ας μην ξεχνάμε, είναι υποκειμενική και έχει διαφορετική μορφή στο μυαλό του καθενός. Κάτι που εσύ θεωρείς όμορφος ο άλλος μπορεί να θεωρεί άσχημο και το ανάποδο. Η πρώτη επαφή ή ματιά ναι μετράει, όμως για να κρατήσεις μία σχέση, μια δουλειά ή για να βρεις την πραγματική ευτυχία η ομορφιά δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.

Εξάλλου, αυτή με τα χρόνια χάνεται και μένει μόνο η προσφορά μας στους ανθρώπους και στην κοινωνία, οι εμπειρίες μας και η αγάπη που δίνουμε και παίρνουμε καθημερινά…

Comments