Γύρισες για να με αποτελειώσεις

Πάνω που οι πληγές μου άρχισαν να κλείνουν, πάνω που έσβησα τον αριθμό του κινητού σου και άρχισα να τον ξεχνώ, πάνω που είπα θα πάω παρακάτω, αποφασίζεις να μπεις και πάλι στη ζωή μου. 

Ήταν μόνο ένα μήνυμα, που έγινε τηλεφώνημα και κατέληξε σε μία συνάντηση πάθους. Είχα πει δε θα την ξαναπάθω ποτέ μαζί σου, όμως μου είναι τόσο δύσκολο να σου πω όχι, όσο και σε μία μακαρονάδα carbonara. 

Όπως είπε και η Δις Τζούλια στο γνωστό θεατρικό, "η πεταλούδα πεθαίνει μετά από την ερωτική πράξη, πόσο τη ζηλεύω". Έτσι ένιωθα κι εγώ όταν γι' ακόμη μία φορά έφυγες, λέγοντάς μου ότι δεν μπορείς να με ξαναδείς. Ήθελα μόνο να πεθάνω. Ένιωσα πιο ηλίθια κι από τους ηλίθιους του Ντοστογιέφσκι, πιο προδομένη κι από την Μαντάμ Μποβαρύ που κατέληξε να αυτοκτονεί με χάπια, τρέχοντας στο δάσος. Προσπάθησα να μη δεις την απόγνωσή μου, ήμασταν εξάλλου απλά δυο ενήλικες που έκαναν σεξ και θα επέστρεφαν μετά στην κανονική ροή της ζωούλας τους, όμως δεν τα κατάφερα. Βλέπεις για μένα δεν ήσουν απλά μία σύντομη διαφυγή, ήσουν η ίδια η ζωή.

Και ήθελα απαντήσεις και αυτές μόνο εσύ μπορούσες να μου τις δώσεις. Ένιωσα ότι ο γυρισμός σου ήταν απλά ένα σχέδιο για να με αποτελειώσεις, για να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου. Ίσως ότι ακόμη μπορείς να με έχεις, ίσως να ήθελες απλά να εξυψώσεις και πάλι για λίγο το ηθικό σου, βλέποντας με να λιώνω στα χέρια σου από την ηδονή. Ίσως πάλι να επέστρεψες τόσο λίγο γιατί μόνο αυτό μπορούσες να δώσεις ή να είχες σκοπό να μείνεις, όμως στην πορεία κάτι να άλλαξε. 

Καμία από αυτές τις θεωρίες δεν μου έκανε, αφού είχες φύγει, όμως, έπρεπε να ξέρω. Γύρισες πίσω για να με αποτελειώσεις; Για να νιώσεις ακόμη μία φορά την ικανοποίηση, λέγοντάς μου ότι με εγκαταλείπεις ή για να πάρεις μία τζούρα συναίσθημα και να φύγεις; 

Πάντα κατηγορούσα τον εαυτό μου που έφευγες, πάντα ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετή, ότι δεν ήμουν αυτή που έψαχνες, ότι δεν πίστευες σε αυτό που και οι δύο νιώθαμε. Πάντα θα ρωτώ γιατί γύρισες και καμία απάντηση δε θα είναι αρκετή. Το χειρότερο με σένα ήταν ότι πότε δεν μπορούσα να ξεχωρίσω την αλήθεια μέσα στα ψέματα σου. Το χειρότερο με μένα ήταν που πάντα πίστευα ότι γύριζες για να μείνεις. 

Comments