Άλλο καλλιτέχνης και άλλο celebrity του Facebook

Κάποιοι έχουν συγχύσει το να είσαι καλλιτέχνης με το να είσαι ένας ψευδοcelebrity του Facebook. Κάποιοι, πραγματικοί καλλιτέχνες, και φαίνεται ποιοι, χρησιμοποιούν τα social media για να προωθήσουν την τέχνη τους και τις απόψεις τους. Προσπαθούν δηλαδή να βγάλουν κάτι καλό μέσα από όλο αυτό. Και κάποιοι άλλοι το χρησιμοποιούν ως μέσο μόνο και μόνο για να πουν τις εξυπνοβλακείες τους, να κρίνουν και να κοροϊδέψουν άλλους και να κάνουν branding στον εαυτό τους, μπας και πείσουν κανέναν ότι αυτό που κάνουν είναι τέχνη.


Το να φαίνεσαι αντιδραστικός και να βρίζεις χωρίς έλεος, πουλάει και είναι εύκολο να το κάνεις πίσω από ένα υπολογιστή. Τραβάει τον κόσμο σαν το μέλι τις μέλισσες. Μπορεί και οι Ράδιο Αρβύλα να σου κάνουν κάποια στιγμή αφιέρωμα: "Κυρίες και κύριες στο Νο1 το βρισίδι της χρονιάς".

Νομίζω (και δεν αναφέρομαι σε όλους) έχετε συγχύσει το χιούμορ με τη χυδαιότητα. Από τη στιγμή που θέλετε να αποκαλείστε "διάσημοι" και διάσημος δε γίνεσαι αν δεν το ζητά ο οργανισμός σου (κατά τα ψέματα) έχετε και ευθύνες απέναντι στον κόσμο που σας "ακολουθεί" και τα λόγια σας πρέπει να είναι μετρημένα. Αν βέβαια δεν έχετε κανένα ηθικό φραγμό  και απλά ψοφάτε για Likes θα βρίσετε, τι θα κάνετε όταν μόνο έχει αντίκρυσμα; Άμα οι ακόλουθοί σας κάνουν Like σε όποια μαλακία γράψετε και προσπερνούν τα "έργα" σας, τότε κάποια στιγμή μόνο μαλακίες θα γράφετε. Λογικό και κατανοητό!


Δώστε όμως ένα έλεος! Αν δεν έχετε έμπνευση για να δημιουργήσετε και αν δεν έχετε δουλειά να κάνετε, τουλάχιστον μην ασχολείστε με τους άλλους. Αν θέλετε όντως να κάνετε τον κόσμο καλύτερο, σηκωθείτε και κάνετε κάτι γι' αυτό και αφήστε τον κοσμάκι να εκφράσει τις απόψεις του. Η διαφωνία και οι κριτικές είναι πάντα ευπρόσδεκτες μόνο όταν δεν ξεπερνάνε τα ανθρώπινα όρια. Το να κρίνεις κάποιον / αν "αγ***τη", π*****να "ψώνιο", "ηλίθια" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, χωρίς καν να γνωρίζεις το πρόσωπο, νομίζω δεν είναι κριτική σε κάτι που έγραψε ή δημιούργησε, είναι προσωπικό μίσος και ζήλια.

Ευτυχώς, εσείς οι celebrities του Facebook κάποια στιγμή θα ξεχαστείτε, χωρίς δυστυχώς να έχετε αφήσει τίποτα πίσω σας. Όπως σας τελείωσε η έμπνευση και η δημιουργικότητα, θα σας τελειώσει και το βρισίδι.

Kαι κάτι τελευταίο... Get a life...

Comments