10+1 αποφθέγματα του Charles Bukowski για τη ζωή

Charles Bukowski. Μια περσόνα που έχει αγαπηθεί και έχει κατηγορηθεί εξίσου. Μια γραφή απλή που σου διηγείται ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, πιο underground μεν μα αληθινές δε. Περιγραφικός, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί την ώρα που διαβάζεις τις γραμμές του βιβλίου. Όχι, δεν άνηκε στη γενιά του Beat όπως λανθασμένα πιστεύεται από πολλούς. Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι είναι μια κατηγορία μόνος του. Και τα αποφθέγματά του, αγγίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και την ψυχή του.

Μια από τις πιο γνωστές ατάκες του είναι το «Βρες αυτό που αγαπάς και άφησέ το να σε σκοτώσει». Όμως, ο Τσαρλς έχει γράψει πολλές άλλες. Εξίσου σημαντικές και βαθυστόχαστες.Ιδού 10 από αυτές

1. Πρέπει να χάσεις στα χαρτιά την ίδια μέρα που θα χάσεις και στην αγάπη. Να μην έχεις ούτε πίτα, ούτε σκύλο. Οι αντοχές σου πρέπει να σε εγκαταλείψουν πριν φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού.

2. Αν έχεις χάσει την ψυχή σου και το ξέρεις, τότε έχει μείνει λίγη ακόμα ψυχή για να χάσεις.

3. Πρέπει να δεις τον κόσμο να καταρρέει τριγύρω μα και μέσα σου. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως κάποια όνειρά σου δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ και ακόμη πως ποτέ δεν θα καταφέρεις να τα έχεις όλα. Πρέπει να αναγνωρίσεις, λόγω εμπειρίας και όχι θεωρίας, πως τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, αφού επιθυμήσεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις.

4. Η πραγματική μοναξιά δεν περιορίζεται απαραίτητα στο όταν είσαι μόνος.

5. Πρέπει να απογοητευτείς από φίλους, να γελάσεις με κρύα ανέκδοτα και να υπομείνεις βαρετές ταινίες μέχρι εκείνη που ασυναίσθητα θα σε αλλάξει για πάντα.

6. Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν

7. Πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις, γιατί όσοι δεν απέτυχαν είναι όσοι ποτέ δεν ρίσκαραν.

8. Ο διανοούμενος λέει κάτι απλό με δύσκολο τρόπο. Ο καλλιτέχνης λέει κάτι δύσκολο με απλό τρόπο.

9. Αν θες να μάθεις ποιοι είναι φίλοι σου, φρόντισε να μπεις φυλακή.

10. Πρέπει να γευτείς λεμόνι και αλάτι για να σε γλυκάνει μία σοκολάτα γάλακτος.Πηγή: el.ozonweb.com

Comments