Νιώθω όλα όσα μου κρύβεις

Λένε ότι το γυναικείο ένστικτο, όταν πρόκειται για τον έρωτα γίνεται πολύ δυνατό. Και πλέον έχω αρχίσει να το πιστεύω. 

Μία γυναίκα παρατηρεί τα πάντα στον άνδρα που την ενδιαφέρει από το πρώτο λεπτό κι αυτό βοηθάει το ένστικτό της να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, για να γλιτώσει τον εαυτό της από πολύ πόνο. Παρατηρώντας τις συμπεριφορές του, ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα, αποκωδικοποιεί σιγά σιγά το χαρακτήρα του, τις προθέσεις του απέναντί της και τα συναισθήματά του. 


Βλέπει τις αλλαγές, τα κακά σημάδια, διαισθάνεται τον κίνδυνο σε ό,τι αφορά τη σχέση της, όμως, πολλές φορές επιλέγει να παρακούσει το ένστικτό της και να τα αγνοήσει. Γιατί; Επειδή φοβάται μήπως κάνει λάθος, επειδή δεν θέλει να χάσει τον άνθρωπό της, επειδή δεν θέλει να βάλει στο βιογραφικό της ακόμη μία αποτυχημένη σχέση, επειδή αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και ας πληγωθεί στο τέλος.

Κι εσύ με ενδιέφερες πολύ, μου άρεσες πολύ. Μου άρεσε να παρατηρώ κάθε σου κίνηση, κάθε γκριμάτσα και ν' ακούω κάθε σου λέξη. Δεν μου έκανε πάντα όμως καλό αυτό, γιατί αυτά που ανακάλυπτα δεν με βόλευαν καθόλου. Ήσουν αυτός που ήσουν και θα έπρεπε να σε αγαπήσω με όλα τα λάθη και πάθη σου, με τον φόβο συνεχώς στο μυαλό μου ότι κάθε φορά που σ' έβλεπα θα ήταν ίσως η τελευταία. 

Αυτό μου έλεγε το ένστικτό μου. Ότι αγάπησα έναν άνδρα - σύννεφο που μια μέρα θα έφευγε για πάντα κι ας με ήθελε σήμερα τόσο. Και είσαι το μόνο σύννεφο που θα ήθελα στον ουρανό μου κι ας μου έκρυβε πολλές φορές τον ήλιο.  

Ήταν όλα μπροστά μου ξεκάθαρα, μα επέλεγα να τα προσπερνώ και να ξεπερνώ την παράνοια που μου προκαλούσε ο φόβος του να μην σε ξαναγγίξω ποτέ. Γιατί ήθελα να το ζήσω λίγο ακόμη. 

Και τώρα σε κοιτάζω από μακριά. Το ένστικτό μου, μου λέει ότι μπορείς πια να ζεις χωρίς εμένα χωρίς η απουσία μου να γεμίζει το μυαλό σου. Ότι θα βρεθείς στο κρεβάτι κάποιας άλλης με την πρώτη ευκαιρία. Ότι θα βρεθείς και στο δικό μου άμα λάχει όμως την επόμενη μέρα δε θα σημαίνει κάτι. 

Μα πότε άκουσα το ένστικτό μου για να το ακούσω τώρα; Επιλέγω να σε αγαπώ ακόμη. Νιώθω όλα όσα μου κρύβεις. Είναι σαν να τα φωνάζεις στ' αυτιά μου κι ας μην μου λες λέξη. Μια ερωτευμένη γυναίκα μάτια μου μετράει τα πάντα. Ακόμη και τα λεπτά που επιλέγεις να την αγνοείς όταν βλέπεις ένα μήνυμά της. Όλα τα νιώθει κι ας μην είναι μπροστά, γιατί πραγματικά αγαπάει χωρίς να χάνει τα λογικά της κι ας επιλέγει την τρέλα από τη σιγουριά.

Πόσο μάλλον όταν κοιτάει τα μάτια σου. Κανένα ψέμα και κανένα μυστικό δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα στα μάτια όταν απέναντί σου έχεις τον καθρέφτη της ψυχής σου...

Comments