Κάποιον που να σου μοιάζει...

Ο άνθρωπος που ονειρεύομαστε μεγαλώνοντας για να μοιραστούμε τη ζωή μας, πολλές φορές απέχει κατά πολύ απ' αυτόν με τον οποίο τελικά καταλήγουμε. 

Να είναι ψηλός, μελαχρινός, με σίγουρη δουλειά, με κοιλιάκους ή με κοιλίτσα, αλήτης ή από σπίτι, κάθε κορίτσι στην εφηβεία και μετέπειτα έχει στο μυαλό της ένα προφίλ άνδρα που λίγο πολύ μοιάζει σε κάποιον αγαπημένο της σταρ, τραγουδιστή ή ηθοποιό. Τελικά, όμως, οι περισσότερες καταλήγουμε μ' ένα εντελώς αντίθετο προφίλ συντρόφου, είτε μιλάμε για χαρακτήρα είτε για εμφάνιση.Ο έρωτας είναι τόσο απρόβλεπτος που ξαφνιάζει ακόμη κι εμάς τους ίδιους, όσο καλά κι αν νομίζουμε ότι ξέρουμε τον εαυτό μας. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντα κακό...


Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι κανείς δε γνωρίζει στ' αλήθεια πώς θα μοιάζει ο έρωτας της ζωής του, αν δεν τον γνωρίσει. Μέχρι τότε το πρόσωπο του έρωτα είναι θολό και όλες οι φαντασιώσεις και τα όνειρα που έχουμε για τον μέλλοντα σύντροφό μας μένουν άυλα. Γιατί τον έρωτα τον βρίσκεις σε κάποιον που ποτέ δεν υπολόγιζες και που πιθανόν να μην πληροί τα κριτήριά σου. 

Ο έρωτας είναι ένα αίσθημα που δεν μπορείς να ελέγξεις αλλά ούτε μπορείς να βάλεις καλούπια για να του δώσεις ένα συγκεκριμένο σχήμα. Δεν είναι μαθηματική εξίσωση για να τη λύσεις ή λογικό πρόβλημα που έχει απάντηση. Απλά το νιώθεις και δεν ξέρεις γιατί και πώς!

Εγώ γνώρισα τον έρωτα τη μέρα που σε γνώρισα. Αν με ρωτήσει κάποιος πώς θέλω να είναι ο άνδρας των ονείρων μου, δε θα του πω ψηλός, μελαχρινός με γαλανά μάτια και λοιπά... Θα του πω απλά πώς ο άνδρας των ονείρων μου είσαι εσύ. Πώς ο έρωτας σου μοιάζει. Έχει τα μάτια σου, το βλέμμα σου, τις γραμμές στο πρόσωπό σου, το γέλιο σου, το γοητευτικό μυαλό σου και το κανονικό σώμα σου. 

Ο έρωτας είσαι εσύ κι ας έχεις εκατό ελαττώματα. Κι ας μην είσαι τέλειος ή πλούσιος, ψηλός ή γυμνασμένος. Έτσι κι αλλιώς τίποτα απ' αυτά δεν βλέπω. Βλέπω μόνο έσενα γυμνό πίσω απ' όλα αυτά. Ερωτεύτηκα το πνεύμα σου, την ενέργειά σου, τον αέρα σου. Τη γεύση σου και τη μυρώδια σου. Αυτά που δεν μπορώ να βρω ίδια πουθενά αλλού. Αυτά που μόνο εσύ στα τόσα δις του πλανήτη έχεις. Και αυτά δεν σου κοστίζουν τίποτα να μου τα δώσεις... όμως δεν τα έχω πια!

Γι' αυτό και είμαι καταδικασμένη να υπάρχω μακριά από τον έρωτα. Γιατί τον γνώρισα, τον έζησα, τον γεύτηκα και μετά τον έχασα για πάντα. Άνδρες υπάρχουν πολλοί που πληρούν τα αυστηρά μου κριτήρια. Ίσως κάποτε να παντρευτώ κι έναν απ' αυτούς και να φτιάξω οικογένεια, όπως την ονειρευόμουν. Όμως κανείς τους δεν είναι εσύ. Κανείς δε θα 'ναι ο έρωτας, γιατί κανείς δεν έχει τη γεύση και τη μυρωδιά σου, το μυαλό και την ενέργειά σου. 

Κάποιον να σου μοιάζει θέλω αφού δεν μπορώ να σ' έχω. Κάποιον που να μοιάζει στον έρωτα αφού δε θα ξαναγυρίσεις... 

Comments