Το κορίτσι που ήξερες έγινε γυναίκα

Έμαθα ότι με ψάχνεις. Ότι ρωτάς για μένα τι έχω απογίνει τους παλιούς μας φίλους και γνωστούς. Τους είπες κιόλας ότι θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου μα δε βρίσκεις τη δύναμη. Ήσουν και παραμένεις δειλός. Όμως σ' έχω συγχωρέσει και γι' αυτό όπως και για όλα τ' άλλα. 

Μετά από τόσο καιρό μάτια μου, αλήθεια τι ψάχνεις να βρεις; Το κοριτσάκι που σκότωσες όταν έφυγες για τρίτη φορά χωρίς να ξαναγυρίσεις, δεν κατάφερε ν' αναστηθεί. Έμεινε μέσα μου νεκρό, πνιγμένο στα δάκρυα. Έχει περάσει πια τα 30 κι έχει ξεχάσει τι είναι ο έρωτας. Και γι' αυτό φταις εσύ. Ας μιλήσουμε πια ανοιχτά. Δεν σκοτώνουμε αυτούς που έχουμε αγαπήσει έστω κι αν μια μέρα αποφασίσουμε ότι δεν τους θέλουμε στη ζωή μας. Εσύ δεν ήξερες άλλους τρόπους να δραπετεύεις από την αγάπη. Ήξερες μόνο να σκοτώνεις για να γλιτώνεις κι εγώ ήμουν ένα από τα πολλά σου θύματα.

Το κοριτσάκι που γνώρισες συγχωρούσε τα πάντα, πίστευε στην αγάπη. Ήταν αφελής και ρομαντικό. Έβλεπε πάντα το καλό στους ανθρώπους, πίστευε στις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Το κοριτσάκι που σου έπαιζε το δυνατό για να μπορείς να φεύγεις και να έρχεσαι όποτε θες χωρίς τύψεις, τα βράδια έκλαιγε γιατί ήξερε ότι είσαι κάπου εκεί έξω και περνάς καλά και δε θα μπεις στον κόπο ούτε να της πεις καληνύχτα. Το κοριτσάκι που έβριζες έβλεπε τα βράδια εφιάλτες και δεν είχε κάποιον να μιλήσει, να τα βγάλει έστω και λίγο από μέσα του. 

Το αθώο πλάσμα που θεωρούσες για τον χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο και αγνοούσες όταν δε σε βόλευε, έχει γίνει μία δυναμική κι ανεξάρτητη γυναίκα. Μάλλον τέρας θα είναι στα μάτια σου. Τέρατα δε λέμε αυτούς που δεν μπορούμε να ελέγξουμε; Που δεν έχουμε καμία δύναμη πάνω τους;

Αυτή η γυναίκα σήμερα σου λέει ότι δεν έχεις καμία δύναμη πάνω της. Ακόμη κι αν το πόδια της λυγίσουν για λίγο όταν σε δει, δε θα το αφήσει να φανεί. Θα σ' αγνοήσει επιδεικτικά και θα προχωρήσει στο επόμενο θύμα της. Αυτή η γυναίκα σήμερα δεν ψάχνει για έρωτες αληθινούς, δεν ψάχνει συντροφικότητα ούτε κάποιον που να είναι μόνο δικός της. Συνήθισε να ζει μόνη στην αλήθεια της. Συνήθισε να ταΐζει το σώμα της σε ξένα κρεβάτια απλά για να μην πεινάει. Το κοριτσάκι που δεν ήξερε να σ' ευχαριστήσει αλλά έκανε τα πάντα για να μη σου χαλάσει χατίρι, σήμερα δινειβτο σώμα της αλλά ποτέ την καρδιά της.

Αυτή η γυναίκα που τόσο ξεφτίλισες και μετά άφησες για να κάνεις παιδιά με κάποιαν άλλη είναι το μόνο που υπάρχει σήμερα και δε θα σ' αρέσει καθόλου. Αρέσει στον εαυτό της και στους γύρω της κι αυτό έχει σημασία. Ξέρει να πατάει γερά στα ποδιά της και ξέρει ότι ο έρωτας ίσως δεν έλθει ξανά ποτέ στη ζωή της. Όμως, έμαθε να ζει μ' αυτό.

Το κοριτσάκι που ψάχνεις, μάτια μου δε θα το βρεις. Κι αν το βρεις δε θα μπεις καν στον κόπο να του δώσεις ανάσες ζωής. θα το κοιτάξεις με απέχθεια και θα συνεχίσεις την δήθεν τέλεια ζωή σου.

Comments