Μένουμε γιατί αγαπάμε κι όχι επειδή δεν έχουμε επιλογή

Οι άνθρωποι έχουν μάθει στα δύσκολα να τα παρατάνε. Έχουν μάθει να φεύγουν γιατί το βρίσκουν πιο εύκολο από το να προσπαθούν να κρατήσουν μια σχέση ζωντανή. Το να μένεις σε μία προβληματική σχέση θέλει γερά νεύρα. Θέλει υπομονή και υποχωρήσεις. Θα πρέπει να ξεφορτωθείς κάθε εγωιστική διάθεση και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.


Όσοι μένουν είναι αυτοί που συνήθως πραγματικά αγαπάνε. Όμως τείνουν να παρεξηγούνται γιατί είναι πια λίγοι. Δύσκολα οι άνθρωποι κατανοούν την πραγματική αγάπη γιατί δύσκολα τη νιώθουν. Θα σκεφτούν ότι οι άλλοι μένουν γιατί έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, επειδή ίσως τους έχουν ανάγκη ή γιατί φοβούνται ή βαριούνται να χωρίσουν και να πάνε παρακάτω. Και όντως υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις, όμως, αυτοί δε θα προσπαθούσαν να σώσουν τη σχέση τους. Απλά θα ήταν αδιάφοροι και θα άφηναν το χρόνο να κυλήσει για να φέρει όσα θα φέρει.

Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν όχι γιατί βολεύτηκαν αλλά γιατί αγάπησαν. Που δεν ζητούν τίποτα παρά μόνο αγάπη κι εκτίμηση για όσα δίνουν. Όμως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Δυστυχώς η καλοσύνη δεν ανταμείβεται πάντα με καλοσύνη. Κάποτε δημιουργεί τέρατα και ξυπνά τον κακό εαυτό των ανθρώπων γιατί νιώθουν δυνατοί. Νιώθουν ότι έχουν εξουσία πάνω στον άλλο. Και ο πραγματικός εαυτός των ανθρώπων φαίνεται όταν αποκτά δύναμη και εξουσία, όχι μόνο σε μία σχέση αλλά και σε όλες τους τομείς της ζωής του. 

Κάποιοι μένουν γιατί αγαπάνε, όμως πρέπει και να φεύγουν όταν είναι δυστυχισμένοι και η αγάπη τους δεν βρίσκει ανταπόκριση. 
Γιατί μπορεί να είναι δύσκολο όμως, κάποια στιγμή θα βρεθεί αυτός που θα εκτιμήσει το γεγονός ότι στα δύσκολα στη σχέση τους και στη ζωή τους στάθηκαν βράχοι δίπλα τους και δεν σκέφτηκαν μόνο τον εαυτό τους.

Το να συγχωρείς συνεχώς και να μένεις είναι ψυχοφθόρο. Το να συγχωρείς μία φορά αφού φύγεις είναι απελευθερωτικό!

Comments