Είσαι τελικά ό,τι χειρότερο μου έχει συμβεί!

Νιώθω πολύ κουρασμένη τις τελευταίες μέρες. Και η κούραση αυτή προκύπτει πλέον από τη συνεχή μου προσπαθεία να σε συγχωρήσω, να πνίξω αυτό το μίσος, την απογοήτευση και την αηδία που νιώθω για σένα και να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είσαι αυτός ο απαίσιος άνθρωπος που έδειξες να είσαι τους τελευταίους μήνες.

Αυτή η πίεση που ασκώ στον εαυτό μου συνέχεια να σε δει φιλικά, να ξεχάσει τον πόνο που προκάλεσες όταν ξαφνικά μου έλεγες ότι δεν ένιωσες ποτέ τίποτα για μένα. Όταν μου έλεγες ότι δεν ήμασταν ποτέ φίλοι. Όταν με παρατούσες από τη μία μέρα στην άλλη. Όταν με άφηνες μόνη στον κόσμο μου να ψάχνω τα πως και τα γιατί και έψαχνες για το επόμενο σου θύμα.
 Ναι, δε θέλω να σκέφτομαι ότι είσαι ένας βολεμένος, αναίσθητος καλοπερασάκιας, που εκμεταλλεύτηκε τα συναισθήματά μου για όσο μπορούσε. Εμένα, της προηγούμενης και της επόμενης που θα κερατώνεις. Δεν θέλω να πιστέψω ότι αγάπησα έναν τέτοιο άνθρωπο. Ίσως από περηφάνια και εγωισμό, δεν ξέρω. Κάνω συνέχεια κινήσεις για ν' αποδείξω ότι τελικά δεν ήσουν αυτό το τέρας! Όμως, δυστυχώς με επιβεβαιώνεις διαρκώς.


Και είσαι τελικά ό,τι χειρότερο έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Άκουγα γι' ανθρώπους σαν εσένα και έμοιαζαν να βρίσκονται πολύ μακριά από μένα, όμως τελικά είχα έναν μες την αγκαλιά μου και δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Kαι πραγματικά τώρα που έχει πάψει να μου λείπει ο καλός σου εαυτός και αυτό που ήμουν εγώ μαζί σου και όλο αυτό που ήμασταν μαζί στις καλές μας στιγμές, νιώθω πολύ τυχέρη που δεν υπάρχω στη ζωή σου. Έχω αρχίσει μάλιστα να σε λυπάμαι και να λυπάμαι και όλες αυτές που κοροϊδεύεις, πουλώντας συναίσθημα για λίγη σάρκα.


Και καταλαβαίνω πόσα κόμπλεξ και ψυχολογικά θέματα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που λέει ψέματα στον εαυτό του και στους γύρω του. Πόσο δειλός είναι που δεν μπορεί να βγει απλά και να πει: "κορίτσι μου εγώ θέλω μόνο σεξ από σένα και τίποτα άλλο" και πουλάει έρωτες για να πάρει επιβεβαίωση. Όλη αυτή την ψεύτικη εικόνα που έκτισες κάποια μέρα θα την λουστείς. Όλοι πληρώνουν αργά ή γρήγορα σε αυτή τη ζωή. Εγώ πληρώνω τώρα την επιλόγη μου να σ' αγαπήσω και να σε εμπιστευτώ. Εσύ θα ζεις με το αιώνιο κενό σου, εγκλωβισμένος για πάντα στην εικόνα που θέλεις να δείχνεις για να είσαι αρεστός.


Δεν θα μπω στη διαδικασία να σκέφτομαι τρόπους να σε εκδικηθώ και άλλες τέτοιες μικροπρέπειες. Μπορώ εύκολα να το κάνω αλλά τι θα πετύχω; Προτιμώ να δώσω την ενέργεια μου σε ανθρώπους που με αγαπάνε και ευτυχώς είναι αρκετοί και να σε σβήσω εντελώς από τη μνήμη μου. Να κρατήσω μόνο όσα μου διδάξες με σκληρό τρόπο. Έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις.


Και όχι δεν θέλω να σε ξαναδώ. Ψέματα σου έλεγα όλους αυτούς τους μήνες ότι θα περάσω να τα πούμε ή ότι θα πάμε για καφέ.  Όχι, δεν θέλω τελικά. Το σκέφτηκα πολλές φορές. Κατασκεύασα σενάρια για το τι θα σου πω. Σκέφτηκα όλες τις πιθανές σου αντιδράσεις, όμως την ίδια στιγμή άλλαζα όλη μου τη ζωή για να μη σε συναντήσω στο δρόμο ξανά ούτε καν τυχαία. Η καρδιά μου ζητούσε να σε δει και το μυαλό μου έψαχνε τρόπους να κρυφτεί. Ευτυχώς νίκησε η λογική.


Και στο λέω ξανά για να το χωνέψω εγώ, όχι εσύ. Πραγματικά δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ! Και περιμένω τη στιγμή που θα πάψω να νοιάζομαι εντελώς. Και αυτή τη στιγμή τη νιώθω, ευτυχώς, να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Comments