Ο χωρισμός μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου κι ιδού η απόδειξη

Πώς ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός μπορεί να αποβεί ευεργετικό για την υγεία και τη σιλουέτα σου.


Νιώθεις ότι η καρδιά σου θα σπάσει, όλα σου φαίνονται μαύρα. Πώς θα είναι η ζωή από 'δω και πέρα; πώς αλλάζουμε τη συνήθεια; Χώρισες και ζεις ένα δράμα. Αναμενόμενο ναι, λογικό δεν ξέρω, αλλά αν θες να βγεις κάπως πιο άμεσα απ' όλο αυτό και να έχεις κι ένα όφελος για περάσεις στην επόμενη φάση της ζωής σου- που έχει τίτλο «Μα σε ξεπέρασα»- ακολούθησε το παράδειγμα των παρακάτω Φινλανδών. Διάβασε και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.051 ατόμων ηλικίας 34-49 ετών από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Jyväskylä της Φινλανδίας, από το 2007 έως και το 2011, οι εξελίξεις στην προσωπική ζωή μας επηρεάζουν τη σωματική μας κατάσταση. Για την ακρίβεια ο χωρισμός μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό πράγμα στην υγεία μας, όσο παράλογο κι αν σου ακούγεται αυτή τη στιγμή. Με ποιον τρόπο;

Η επιστημονική ομάδα των Φινλανδών μελέτησε με πάσα λεπτομέρεια τη σχέση ανάμεσα στο relationship status του κάθε συμμετέχοντα και στη φυσική του δραστηριότητα. Όπως δημοσιεύτηκε λοιπόν και στη Σκανδιναβική Επιθεώρηση της Δημόσιας Υγείας, οι άντρες που παίρνουν διαζύγιο και οι γυναίκες που μπαίνουν σε μία νέα σχέση μειώνουν τα βήματά τους. Αντίστοιχα, οι νεόνυμφες αυξάνουν τη φυσική τους δραστηριότητα- το οποίο εντάξει, δεν μας εντυπωσιάζει και τόσο ή μάλλον όσο το ότι σύμφωνα πάντα με την έρευνα αυτή, τη σωματική τους δραστηριότητα αυξάνουν χαρακτηριστικά και οι χωρισμένοι των δύο φύλων, οι οποίοι το ρίχνουν στη γυμναστική για να ξεχαστούν-. Είναι αυτό που σίγουρα έχεις ακούσει κάποια στιγμή «χώρισε κι ανανεώθηκε».

Γιατί λοιπόν να μη δεις το θετικό της υπόθεσης ακόμα και μέσα στην καταχνιά ενός χωρισμού; θα κλάψεις, θα πονέσεις, θα πλαντάξεις, αλλά κάποια στιγμή σύντομα, θα νιώσεις την ανάγκη να εκτονωθείς για τα καλά, να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου- όχι δεν εννοώ να πίνεις ασταμάτητα τζιν με τόνικ στο μπαρ, αυτά θα γίνουν τις πρώτες μέρες-. Άκου εκείνη τη φίλη που θα σου πει «ξεκίνα γυμναστική, θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα» και δε θα χάσεις. Η μάλλον θα χάσεις. Λίπος και πόντους.

www.ladylike.gr

Comments