Δεν έπαιξα ποτέ μαζί σου, γι' αυτό πιστεύεις ότι κέρδισες

Ένα κανόνα που έχω στη ζωή μου είναι να μην κάνω σε άλλους ό,τι δε θα ήθελα να μου κάνουν ποτέ. Κι αν έχω πληγώσει κάποιον το έκανα άθελά μου, λόγω αδυναμίας, λόγω του ότι έπρεπε ν' ακολουθήσω την καρδιά μου για να βρω την αλήθεια μου. 

Κι έχω μάθει ότι ο έρωτας δεν είναι παιχνίδι και οι άνθρωποι δεν είναι πλαστικοί για να παίζουμε με τα αισθήματά τους όπως μας βολεύει κι όπως γουστάρουμε. Απορώ αν εσύ ακολουθείς στη ζωή σου τους ίδιους κανόνες ή κρύβεσαι από ένα "ό,τι της έκανα το άξιζε". Δεν αξίζει κανένας άνθρωπος να πληγώνεται, όμως η ζωή είναι τέτοια και οι άνθρωποι τόσο διαφορετικοί και πολύπλοκοι που κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο. 

Τουλάχιστον, όμως, θα έπρεπε να προσπαθούμε να μην πληγώνουμε κανέναν εσκεμμένα ή για να ικανοποιούμε τις δικές μας ανάγκες. Δεν ξέρω τι ισχύει στη δική σου περίπτωση και σίγουρα δεν είμαι κριτής ή θεός για να σε κρίνω. Δεν κρίνω κανέναν για τίποτα γιατί δε γνωρίζω όλη την ιστορία του, τις πληγές του και τις αδυναμίες. Μόνο όσους με πληγώνουν. Μόνο όσοι μου δείχνουν τα δόντια τους ή με απειλούν έμμεσα με τις πράξεις τους. Εκεί ναι, αντιδρώ ενστικτωδώς σαν άγριο ζώο. Πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου από τους άλλους αλλά κι από τον ίδιο τον εαυτό μου κάποιες φορές. 

Αυτό που με σιγουρία μπορώ να σου πω κι ελπίζω να με πιστεύεις, είναι ότι εγώ δεν έπαιξα ποτέ μαζί σου. Δε θέλησα ποτέ να σ' εκμεταλλεύτω με κανέναν τρόπο ούτε εσκεμμένα να σου δημιουργήσω προβλήματα. Απλά αντιδρούσα στον τρόπο που εσύ εδρούσες γιατί με πλήγωνες. 

Το μόνο παιχνίδι που ήθελα να παιζω μαζί σου ήταν το σεξουαλικό. Εκεί ήθελα να σου δίνω τα πάντα και να με παίζεις στα δάχτυλα σου όπως γούσταρες. Και ήθελα να παίζω μόνο μαζί σου χωρίς ταμπού και τσιγγουνιά συναισθημάτων

Δε μ' αρέσει να με πονάνε γιατί δεν το αξίζω. Εγώ δε θα πονούσα ποτέ κανένα πρωτή. Την εκδίκηση κάποιες φορές και την αντίδραση την έχω στο αίμα μου, όμως, την επίθεση για να πατήσω επί πτωμάτων και να περάσει το δικό μου όχι. Θέλω να είμαι με όσους θέλουν πραγματικά να είναι μαζί μου. Θέλω να βαδίζω με ανθρώπους που δε θα χρειάζεται σε ό,τι λέω ή κάνω να έχω υποσημειώσεις για να μη με παρεξηγούν. Θέλω ανθρώπους που μπορούν να δουν το καλό σε μένα και που αντί να με χτυπούν όταν κάνω κάποιο λάθος, να με καθοδηγούν. Θέλω να νιώθω ασφάλεια με τους ανθρώπους γύρω μου. Θέλω να νιώθω ότι δεν είναι εδώ μέχρι να πετύχουν κάτι και μετά να χαθούν από τη ζωή μου. Θέλω να ξέρω ότι μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα και να είμαι ειλικρινής χωρίς να θυμώνονται. Κι αν θυμώμονται ή τσακωθούμε για κάποιο λόγο να μην κρατάνε κακία. 

Για σένα ίσως να ήταν ένα παιχνίδι επιβολής όλο αυτό. Για σένα ίσως να ήμουν απλά μια μαριονέττα που δεν μπορούσες πια να χειριστείς γι' αυτό και την πέταξες στον κάλαθο των αχρήστων. Ίσως να βρήκες μια καλύτερη, καινούρια μαριόνεττα που δεν γκρινιάζει, που δε σε ψάχνει για ένα καλημέρα που δε σου ζητάει τίποτα. Αυτό τελικά ήταν το μόνο που δε σε ενοχλούσε σε μένα. Το να μην κάνω τίποτα. 

Λοιπόν, να ξέρεις ότι κέρδισες ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έπαιξα ποτέ. Κι όταν εσύ έπαιζες εγώ έκλαιγα, είχα αυπνίες, αρρωστούσε η ψυχή και το σώμα μου. Ήθελα απλά να με καταλάβεις. Ήθελα απλά να είμαι στη ζωή σου δίπλα σου όπως οι άνθρωποι που αγαπάς κι όχι μία από τις μαριονέττες σου. 

Χαίρομαι για τη νίκη σου και βρίσκω τη δύναμη να χαμογελώ για σένα και για μένα και λυπάμαι που δεν ήξερα πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι για να σε κάνω να περάσεις καλά. Δεν ξέρω να παίζω με τα ψέματα, δεν ξέρω να κρύβω τα αισθήματά μου και δε θέλω να πηγαίνω αντίθετα από την καρδιά και την αλήθεια μου, όποια συνέπεια κι αν έχει αυτό. Μακάρι σ' αυτό το παιχνίδι που χωρίς να ξέρω έπαιζα να ήσουν συμπαίκτης και όχι αντίπαλός μου! 

Comments