Το μόνο που κατάφερες ήταν να χάσεις κάποιαν που πραγματικά σ' αγαπησε

Η αγάπη δεν είναι μόνο ερωτική ή τουλάχιστον δεν εσωκλείει μόνο αυτό το κομμάτι. Η αγάπη σημαίνει και φιλία και στήριξη και το να στείλεις του άλλου ένα μήνυμα έτσι χωρίς να θες κάτι απ' αυτόν συγκεκριμένα. Για να δεις πώς είναι , για να μοιραστείς μαζί του κάτι που έζησες ή κάτι που θυμήθηκες. Σου ακούγονται κινέζικα αυτά που λέω;


Αγάπη δε σημαίνει πάντα ότι υπάρχει προοπτική για σχέση ή οποιαδήποτε δέσμευση. Αγάπη σημαίνει θέλω να μοιράζομαι στιγμές χωρίς ν' απαιτώ τίποτα από τον άλλο. Κι αν η αγάπη που πέρνω δεν μου είναι αρκετή, τότε φεύγω κι αγαπάω από μακριά ή δίνω τα αισθήματά μου σε κάποιον που θα βρω να τα αγκαλιάζει και να ανταποδίδει απλόχερα. 

 Όλα αυτά σου τα έχω δώσει και με το παραπάνω. Τα εκτίμησες ποτέ; Ίσως για λίγο. Για λίγο μόνο γιατί μετά πάλι έψαχνες να βρεις το κακό πίσω από τις λέξεις μου αντί το καλό. Έψαχνες τρόπους να με σκαρτάρεις για να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου για την κακή του συμπεριφορά. Το μόνο όμως που κατάφερες ψάχνοντας τα ελαττώματά μου είναι να χάσεις έναν άνθρωπο που πραγματικά σ' αγάπησε.

Αυτό ήταν το ευχαριστώ σου; Οι βρισιές και η κλωστιά έξω απ' την πόρτα της ζωής σου; Μήπως περίμενες να δεχτώ έτσι απλά το να φύγεις χωρίς εξηγήσεις και ν' αλλάζεις τα δεδομένα στη ζωή μου έτσι χωρίς να σκέφτεσαι τι θα μου στοιχίσει. Μήπως θεωρείς ότι είμαι χαζή και δεν καταλάβαινα πότε απλά μου έριχνες ένα τυράκι για να μείνω και πότε φερόσουν άσχημα για να με ξεφορτωθείς. Λοιπόν, η ανωτερότητά μου κάπου τελείωσε όταν ξεφτίλισες τα πάντα. Όταν με ξεζούμισες και δεν είχε τίποτα άλλο να πάρεις από μένα κι όταν δεν ήθελα εγώ πια να είμαι το κορόιδο της υπόθεσης. Γιατί εγώ είμαι το θύμα κι όχι εσύ όπως θες να τα παρουσιάζεις. Ξέρεις νομίζεις να πιστεύεις καλά το παιχνίδι του να χειρίζεσαι ανθρώπους, η αλήθεια είναι όμως ότι σε άφηνα να με χειριστείς όπως ήθελες γιατί ήθελα να σε στηρίξω και περίμενα κάποια στιγμή ότι θα το εκτιμούσες. 

 Γιατί "ευχαριστώ" από το στόμα σου δεν άκουσα ποτέ. Μόνο άσχημα λόγια που με κάρφωναν από το πουθενά. Γιατί εγώ για σένα έκανα ό,τι μπόρεσα. Και η παρουσία μου ήταν πάντα διακριτική. Και αν κάτι δεν το καταλάβαινα ή το παρεξηγούσα όφειλες να μου μιλήσεις. Γιατί εγώ τράβηξα το σχοινί μόνο ως εκεί που μου επέτρεπες κι ας εμφανίστηκες μετά ως το θύμα της υπόθεσης. Και δεν μπορώ να σε συχωρήσω ούτε να μην εκνευρίζομαι κάθε φορά που σκέφτομαι ότι ανέχτηκα τόσα από έσενα και δεν σε άφησα στα κρύα του λούτρου όπως άφησες εσύ εμένα. Και δεν πρόκειται να σιωπήσω μέχρι να βγάλω από μέσα μου και την κάθε σταγόνα δηλητήριο που με γέμισαν τα λόγια σου.

Λοιπόν, αυτή που σ' αγάπησε πέθανε. Τη σκότωσες. Και δεν τη νοιάζει η συνέχεια της δικής σου ζωής κι αν θες κάποια στιγμή να επιστρέψεις, θα πρέπει να κάνεις σαν άνδρας και να μπεις από την πόρτα και όχι από το παράθυρο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των λαθών και με μια τεράστια συγνώμη. 


Comments