Κι όμως υπάρχουν και οι coffee haters

Σ' ένα κόσμο ερωτευμένο ή και εξαρτημένο από τον καφέ, υπάρχουν και κάποιοι που ξεχνάμε ή που δε θα μπορούσαμε ποτέ να καταλάβουμε. Αυτοί οι λίγοι σε αριθμό, σε σύγκριση με τους coffee lovers, είναι οι coffee haters. Τα άτομα δηλαδή που όχι μόνο δεν πίνουν καφέ αλλά τον μισούν κιόλας. Δεν αντέχουν τη γεύση του και τη μυρωδιά του ακόμη κι αν αυτή χρησιμοποιείται σε γλυκά ή φαγητά. Κι ενώ για τους περισσότερους από μας το να πίνουμε καφέ είναι ρουτινά, όπως ακριβώς βουρτσίζουμε τα δόντια μας ή λουνόμαστε καθημερινά, γι' αυτούς η λέξη και η συνήθεια που λέγεται "καφές, δεν υπάρχει πουθενά στο μυαλό τους. Αυτό είναι κακό; Καθόλου αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι είμαστε εξαρτημένοι από τον καφέ και τον χρειαζόμαστε για να μπουσταρούμε τον οργανισμό μας και να συνέλθουμε από το πρωινό ξύπνημα ή να αντέξουμε ένα απόγευμα στη δουλειά. 

Πώς, λοιπόν, αντέχνουν αυτοί που δεν πίνουν καφέ; Kι αν δεν πίνουν καφέ τι πίνουν αυτοί οι για μας τους coffee lovers "περίεργοι";

Με βάση τον Νευροψυχολόγο Dr. Sanam Hafeez PsyD από το Columbia University η προτίμησή μας στον καφέ μπορεί να προκύπτει κι από το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε. Δηλαδή αν οι γονείς και άλλοι γύρω μας έπιναν καφέ τότε κι εμείς θα υιοθετήσουμε αυτή τη συνήθεια υποσεινηδήτα. Αν όχι, τότε η λέξη καφές δε θα υπάρχει πουθενά στον εγκέφαλο μας, αφού δεν υπήρχε στο περιβάλλον μας μεγαλώνοντας. Όταν ξεκινήσει κάποιος να πίνει καφέ ο εγκέφαλός του κάποια στιγμή θα τον κάνει να σκέφτεται ότι χρειάζεται τον καφέ για να βγάλει τη μέρα, όπως ακριβώς γίνεται με άλλες συνήθειες. 

Όσοι δεν προτιμούν τον καφέ, προτιμούν τσάι ή χυμό, γάλα σοκολάτας ή ένα smoothie για να πάρουν ενέργεια ή να ξεδιψάσουν. 

Ο καφές είναι βεβαία και μία απόλαυση εκτός από συνήθεια. Και δεν απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα στη ζωή. Κάποιοι, πιο λίγοι, σε αριθμό δε βλέπουν καθόλου τον καφέ ως απόλαυση κι αυτό είναι απόλυτα κατανοητό.

Πράξια Αρέστη

Comments