Όταν αγαπάς κι αγαπιέσαι όλα είναι απλά

Όταν αγαπάς κι αγαπιέσαι τα πάντα είναι απλά. Δεν υπάρχουν άλυτοι γρίφοι, μηνύματα ν' αποκωδικοποιήσεις και σιωπές ν' αντέξεις. Δεν υπάρχουν αναπάντητα και βασανιστικά γιατί ούτε φόβος να μιλήσεις και να εκφράσεις όσα νιώθεις. Η αγάπη είναι εύκολη κι απλή. Στην αρχή είναι περίπλοκα και δύσκολα γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, γιατί ακόμη δεν έχει ωριμάσει το αίσθημα. Γιατί ακόμη δεν είμαστε σίγουροι τι νιώθουμε κι αν είμαστε έτοιμοι να δοθούμε πραγματικά κι ολοκληρωτικά. Πάθος κι έρωτας γεμάτος συγκρούσεις και έντονες στιγμές. 

Κι ύστερα είναι ο χωρισμός ή η αγάπη. 
Στην αγάπη τα ιερογλυφικά γίνονται απλά ελληνικά. Οι σκέψεις στο μυαλό μπαίνουν σε μια σειρά, ρίχνοντας την παράνοια, τη ζήλια και τον εγωισμό στα σκουπίδια. Η αβεβαιότητα μηδενίζεται και το μόνο που έχει σημασία είναι το παρόν. Κατορθώνουμε το απόλυτο της αγάπης. Ο άλλος να είναι πάνω από το δικό μας εγώ. 

Όταν αγαπάς οδηγός σου είναι η αλήθεια. Δε χρειάζεται να επινοείς ψέματα, δεν πιέζεσαι, δε νιώθεις ότι πνίγεσαι και να μην μπορείς να βγεις στην επιφάνεια. Όταν αγαπιέσαι νιώθεις ότι είσαι μέσα στα χέρια του ανήκεις. Νιώθεις ότι σ' αγκαλιάζει ο Θεός και τίποτα δεν μπορεί να σε τραυματίσει. 

Δεν υπάρχουν ταμπού στο κρεβάτι και βαρετό σεξ όταν αγαπάς κι αγαπιέσαι.  

Αν το ψάχνεις δε σ' αγαπάει. Αν σε γεμίζει ανασφάλειες κι αμφιβολίες δε σ' αγαπάει. Αν σε πληγώνει δε σ' αγαπάει. Αν νιώθεις μόνη δεν ξέρει να σ' αγαπάει. 

Αν αγαπάς θα παλέψεις μέχρι τελικής πτώσεως για να κάνεις τον άλλο να σ' αγαπήσει, παίζοντας δίκαιο παιχνίδι. Θα περιμένεις μέχρι να είναι έτοιμος ν' αγαπήσει. Κι ίσως και να χάσεις. Όμως, είναι καλύτερα να χάσεις κάποιον που δε σ' αγαπάει παρά να τον κρατάς με όλες τις ψυχοφθόρες συνέπειες. 

Πράξια Αρέστη

Comments