Κάνε ένα μικρό ταξίδι με τη μητέρα σου. Κάνει καλό στην ψυχή.

Κάθε χρόνο κανονίζεις τουλάχιστον μια φορά να πας διακοπές ή κάποιο μονοήμερο road trip με τον σύντροφό σου ή με φίλους σου. Και η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας σε κάθε εμπειρία μας είναι αυτοί που την κάνουν ξεχωριστή. Παρόλα αυτά έχεις ποτέ σκεφθεί ότι ένα road trip ή ένα σύντομο ταξίδι είναι ένας τέλειος τρόπος να περάσεις χρόνο με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο, τη μητέρα σου; 


Εντάξει, δεν είναι πάντα εύκολο να περνάς χρόνο με τη μητέρα σου, γιατί οι παρατηρήσεις και τα παράπονα δε λείπουν ποτέ. Και ίσως και να μην μπορείς μπροστά της ν' απελευθερωθείς εντελώς και να είσαι ο εαυτός σου. Όμως τη μητέρα σου πάντα την αγαπάς και αν είχες ένα ευχάριστο τρόπο να περάσεις χρόνο μαζί της, έξω από την κουζίνα και την καθημερινότητα, δε θα ήταν ενδιαφέρον;

Καταρχάς, ο χρόνος που περνάμε με τη μητέρα και τους γονείς μεγαλώνοντας, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε. Είναι απλά ευτυχισμένοι με το να μας βλέπουν, να μας λένε να ντυνόμαστε και να τρώμε καλά και να μας τη λένε γενικότερα πάντα με καλοπροαίρετα. Οπότε, με ένα road trip ο χρόνος αυτός γίνεται και για μας πιο ευχαριστός παρά να καθόμαστε για ώρες στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση. 

Δεύτερον, και οι δύο θα βγείτε έξω από το comfort zone σας, θα χαλαρώσετε, θα ξεχάσετε τα προβλήματα και θ' ανακαλύψετε καινούριες πτυχές του εαυτού σας. Θα μιλήσετε για άσχετα πράγματα και θ' ανταλλάξετε συμβουλές. Θα δεις τη μητέρα σου όχι ως μητέρα αλλά ως μία καλή φιλή και ως άνθρωπο και θα θυμηθείς ότι και η ίδια ήταν κάποτε στην ηλικία σου κι έκανε πάνω κάτω τις ίδιες τρέλες με σένα.

Θ' αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο που περνάτε χώρια και που ξέρεις ίσως σας αρέσει και το καθιερώσετε κάθε χρόνο. 

Γενικότερα, θα έλθετε πιο κοντά και θα δημιουργήσετε μαζί ξεχωριστές αναμνήσεις. Αναμνήσεις που στην πορεία του χρόνου θα σου είναι πολύτιμες, καθώς θα είναι οι μόνες που θα έχεις. 

Το να περνάς χρόνο με τη μητέρα σου κάνει καλό στην ψυχή.  Ειδικά, όταν μητέρα και ταξίδι πάνε μαζί.

Πράξια Αρέστη

Comments