Ένας άγγελος για μένα

Εκεί που νομίζεις ότι πιάνεις πάτο, σου στέλνει η ζωή ουρανοκατέβατο ένα άγγελο να σε στηρίξει. Έστω και προσωρινά μέχρι να βρεις και πάλι τα πόδια σου. Δεν ξέρω αν μου αξίζει να έχω ένα άγγελο στη ζωή μου. Ξέρω, όμως, ότι όλα αυτά που μου δίνει είναι όλα όσα έχω ανάγκη. Όλα όσα φώναζα τόσο καιρό και με άφηναν στο διαβάστηκε ή γελούσαν στα μουτρά μου.

Δεν μπορώ πια να μην αντιδρώ. Δεν μπορώ να αφήνω τους ανθρώπους να με χρησιμοποιούν για σάκο του μποξ όταν δεν είναι καλά, επειδή τους αγαπώ. Δεν μπορώ να τους αφήνω να με προσβάλλουν, να με μειώνουν ή να εξαφανίζονται χωρίς να τους έχω κάνει απολύτως τίποτα. Δεν φταίω πια τον εαυτό μου για τίποτα. Δεν έφταιγα ποτέ εκτός στο ότι πάντα τους συγχωρούσα και τους δικαιολογούσα.

Ίσως δεν πίστευα ότι αξίζω κάτι καλύτερο.


Και ξαφνικά για πρώτη φορά στη ζωή μου κάποιος μου λέει ότι μαζί μου περνάει υπέροχα. Γελάει μαζί μου, γελάω μαζί του, συζητάμε σχεδόν τα πάντα και με κοιτάζει σαν να είμαι εγώ ο άγγελος στη ζωή του κι όχι αυτός στη δική μου.


Για πρώτη φορά κάποιος μένει να μου χαϊδεύει τα μάλλια. Μου φιλάει την πλάτη και το λαιμό χωρίς καν να το ζητήσω. Με ρωτάει τι θέλω. Τι μου λείπει. Τι μπορεί να μου δώσει. Και θέλει να το κάνει με χίλια. Για πρώτη φορά κάποιος με θαυμάζει, με σεβέται και ταυτόχρονα με θέλει με άγριες διάθεσεις. Θέλει να με φροντίσει και να με ικανοποιήσει. Να με προσέχει χωρίς να με ενοχλεί. Να είναι στη ζωή μου διακριτικά για να περνάμε καλά, για όσο πάει...


Μια νύχτα, εγώ, εσύ κι η θάλασσα μου λέει. Κι έμεινα να τον κοιτάζω, χωρίς να είμαι σίγουρη αν είναι δημιούργημα της φαντασίας μου ή υπάρχει στ' αλήθεια, κρυμμένη κάτω από τα άσπρα, ξένα σεντόνια.


"Ένα άγγελος για μένα", σκέφτηκα και τον άφησα να μου χαϊδεύει τα μαλλιά και να με κοιτάζει μέχρι να αποκοιμηθώ, αφού έγινα δική του σε κάθε γωνιά του δωματιού.


45 views0 comments

SUBSCRIBE VIA EMAIL TO MIKRES ISTORIES

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest
  • Instagram Social Icon

Mikresistories © 2019 Proudly created by Red Balloon Digital Agency