Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Updated: Aug 4, 2020


Μ' αφήνει ασυγκίνητη πια το κόκκινο φεγγάρι του Αυγούστου. Η 13η πανσέληνος, ένα εξόριστο παιδί που οι μύθοι λένε ότι οι Θεοί το έφτιαξαν για τους ανεκπληρώτους έρωτες. Γι' αυτό είναι ματωμένο, γι' αυτό είναι το πιο όμορφο του χρόνου.


Μου κλέβει τις ματιές όλη νύχτα, όμως δε με συγκίνει. Νιώθω προδομένη. Πίστεψα στη μαγεία του και στους θρύλους γύρω από τ' όνομά του, το τραγούδησα όσο τίποτα άλλο, όμως, δεν ήταν παρά ένας ετερόφωτος μικρός πλανήτης.


Αυτό το κόκκινο φεγγάρι με κοιτάζει και γελάει που είμαι πάλι μόνη. Παίζει μαζί μου, δείχνει πολλά υποσχόμενο όπως κι εσύ, όμως, αύριο πάλι θα χαθεί... όπως κι εσύ.


Ένα αυγουστιάτικο φεγγάρι δε μου χάρισες ποτέ. Και θα ήταν το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσες να μου κάνεις.


Τι να κάνω το μόνη μου ολόκληρο φεγγάρι; Πώς να τη δω την ομορφιά του με θολά μάτια και βουρκωμένη καρδιά;


Του λέω μόνο τα παράπονά μου. Τις προσευχές που έκανα κάτω από το φως του αλλά καμία δεν έπιασε. Το βρίζω κι όταν χαθεί πάλι το ψάχνω και το περιμένω να γίνει ολόκληρο.


Όμως, σαν αυτό το μπάσταρδο φεγγάρι του Αυγούστου δεν υπάρχει άλλο. Η ομορφιά του σε κάνει να ξεχνάς την ασχήμια του κόσμου για λίγο. Σε ξεγελάει, δίνοντας σου ατέλειωτη ομορφιά που ποτέ δεν κρατάει για πάντα. Σε κάνει να ερωτεύεσαι όσο το κοιτάζεις.


Το κόκκινό μου φεγγάρι σας κρατάει απόψε την καλύτερη παρέα κι αυτό δε θα του το συγχωρήσω ποτέ. Έπρεπε απόψε να πάρει ρεπό από τον κόσμο και να 'ρθει να κάνει παρέα μόνο σε μένα. Όμως, αυτό μοιράζεται κάθε φορά και σαν ψώνιο που είναι, θέλει να κλέβει την παράσταση.


Κι εσύ πες της τώρα που το βλέπετε και το θαύμαζετε μαζί και φιλιέστε κάτω από το φως του, ότι κάποτε αυτό το αυγουστιάτικο φεγγάρι μου το 'χες τάξει κι εγώ η τρελή σε είχα πιστέψει.


Πράξια Αρέστη

22 views0 comments