Οι λεπτομέρειες στον έρωταΕίναι τα μικρά πράγματα και οι μικρές όμορφες στιγμές που κάνουν τη ζωή μας όμορφη. Αρκεί να τους δώσουμε σημασία και να σταματήσουμε να ψάχνουμε την ευτυχία μόνο στα μεγάλα και άπιαστα όνειρα που πολλές φορές μπορεί να μας απογοητεύσουν. Αυτό που ζεις τώρα έχει σημασία.


Τα μικρά πράγματα στον έρωτα είναι που κάνουν τη διαφορά. Είναι αυτά που κάνουν μια ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων μαγική και μοναδική. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μιλάνε περισσότερο στην καρδιά μας.


Ένα χάδι στα μαλλιά σε απρόοπτο χρόνο και ένα φιλί στο μάγουλο. Οι χαμογελαστές ματιές που ανταλλάζουμε, τα λόγια θαυμασμού που εκφράζουμε ο ένας στον άλλο. Η ετοιμάσια ενός καφέ ή ενός γεύματος φτιαγμένα με φρέσκια αγάπη και όρεξη που φέρνουν τη ανταμοίβη απλά και μόνο με ένα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ. Ένα μήνυμα για να μάθουμε πώς πάει η μέρα του άλλου. Μια καλημέρα, μια καληνύχτα. Ένα τραγούδι για αφιέρωμα, ένα φτηνό και μικρό δωράκι χωρίς να γιορτάζουμε κάτι.


Οι λεπτομέρειες... Αυτές που οι πιο πολλοί ξεχνούν και δε δίνουν σημασία. Αυτές μας κάνουν από αδιάφορους και σκληρούς, ανθρώπινους και αγαπητούς. Αυτές δείχνουν ότι ακόμη διεκδικείς τον άνθρωπό σου ακόμα κι όταν αυτός είναι δεδομένος. Αυτές δείχνουν ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι και δεν βολεύεσαι απλά σε μία κατάσταση από την οποία παίρνεις χωρίς να δίνεις τίποτα.


Το αίσθημα της αγάπης αν δεν το νιώθεις με κάποιον, όποια κι αν είναι η σχέση σας, δε θα σου βγει ποτέ. Κι αν δε σου βγαίνει άσε ήσυχους τους ανθρώπους να βρουν αυτό που τους αξίζει. Οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους δεν θέλουν να είναι καβάτζες, δεν θέλουν να τους παίρνουν για δεδομένους, δε θέλουν να νιώθουν ότι τους χρησιμοποιούν και δε θέλουν να βολεύονται σε χλιαρές καταστάσεις.


Οι λεπτομέρειες μετράνε. Είναι αυτές που κάνουν τη διάφορα. Μια αγκαλιά, μία κούπα με ποπ κορν για να τη μοιραστούμε. Μία συζήτηση, ένας έντονος καβγάς που καταλήγει σε μία συγνώμη. Αν ξεχάσεις τις λεπτόμερειες, τότε χάνεις το παιχνίδι κάνοντας μόνο τα βασικά. Κι αν φτάσει ο άλλος σε σημείο να σου ζητάει τα αυτονόητα, κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα τα βρει αλλού.


Ο τρόπος που κοιτάζομαστε λες κι είμαστε ο ένας για τον άλλο τα πάντα. Τα χαμόγελα που μοιραζόμαστε, η μυρωδιά του δέρματος που ρουφάμε με ικανοποίηση, τα αγγίγματα, τα φιλιά. Αυτά κάνουν τον έρωτα ν' ανθίζει. Αυτά γεμίζουν τη ψυχή μας και τελειοποιούν τη χημεία στο σεξ.


Οι λεπτομέρειες στον έρωτα δεν είναι λεπτομέρειες. Είναι αυτές που τελικά μας ενώνουν.


Πράξια Αρέστη

38 views0 comments