Φθινοπώριασε καρδιά μου γέλα


Το καλοκαίρι έφτασε ημερολογιακά στο τέλος του και στα social media έχει πλακώσει μεγάλη μαυρίλα. Μέχρι και με χαστουκίσματα μας έχουν απειλήσει οι απανταχού summer lovers, εμάς που χαιρόμαστε που έρχεται επιτέλους το φθινόπωρο.


Ναι, οι διακοπές τελείωσαν, όμως, το φθινόπωρο ζητά να το αγαπήσουμε όπως ακριβώς αγαπάμε και το καλοκαίρι. Μας δίνει τη δροσιά του και γεμίζει το τοπίο με εικόνες γεμάτες πορτοκαλί και καφέ αποχρώσεις. Έχει κι αυτό τη δική του χάρη όπως και οι άλλες τρεις εποχές του χρόνου. Όμως λίγοι το περιμένουν. Είναι ίσως το πιο μισητό γιατί η αρχή του σημαίνει το τέλος του καλοκαιριού. 


Πολύ άδικο το βρίσκω. Λατρεύω να περπατάω ανάμεσα στα ριγμένα φύλλα των πεζοδρομίων, η θάλασσα γίνεται πιο γλυκιά, η ζέστη επιτέλους υποχωρεί και ο βραδινός ύπνος γίνεται κι αυτός πιο γλυκός, χωρίς τη χρήση του κλιματιστικού. Τώρα ψήνονται και τα ρόδια, το αγαπημένο μου φρούτο και τα ζεστά ροφήματα θα πάρουν τη θέση του παγωμένου καφέ στο γραφείο. Τα πρωτοβρόχια καθαρίζουν τον γεμάτο καυσαέρια ουρανό και αναδύουν τη μυρωδιά της γης και του πεύκου στα ορεινά. Αναπνέεις και νιώθεις ζωντανός. Η μέρα τελειώνει πιο νωρίς και μας αφήνει να ξεκουραστούμε. 


Ας αφήσουμε τον ήλιο να φύγει για να μας λείψει και να τον ζητάμε πάλι μετά το βαρύ χειμώνα. Για την ώρα τον χορτάσαμε. Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για γκρίνιες και λύπες. Είναι εποχή για νέους στόχους, νέο dressing code και γενικά για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, αυτόν που αφήσαμε ξεχασμένο να βγάζει σέλφι σε κάποια παραλία.  


Πράξια Αρέστη14 views0 comments

SUBSCRIBE VIA EMAIL TO MIKRES ISTORIES

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest
  • Instagram Social Icon

Mikresistories © 2019 Proudly created by Red Balloon Digital Agency