Χριστούγεννα στην αγκαλιά σου

Ζεστή σοκολάτα κι έξω βροχή


Σχεδόν Δεκέμβρης. Άργησε αλλά επιτέλους χειμώνιασε. Είναι άγριος ο φετινός χειμώνας κι η ζωή εκεί έξω είναι μια ζούγκλα. Προσπαθείς ν' αγαπήσεις τον κόσμο και δε σε αφήνουν. Προσπαθείς να αγαπήσεις τη ζωή σου και σου σπάνε τα νεύρα.


Όμως, αυτή η βροχή που λερώνει τα τζάμια και κάνει το χώμα να μυρίζει μου είχε λείψει. Ανυπομονώ κάθε απόγευμα να φτάσω στο μικρό και ζεστό μου σπιτάκι για να κρυφτώ από τον κόσμο. Ένα ζεστό μπάνιο, βαμβακερές πυτζάμες και χουζούρεμα στον καναπέ μέχρι να πάει μεσάνυχτα. Η βροχή έξω πότε να με νανουρίζει και πότε να με τρομάζει και τα φωτεινά λαμπιόνια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο να έχουν την απόλυτη προσοχή μου για ώρα.


Ετοίμασα ζεστή σοκολάτα με έξτρα σαντιγί και σε περιμένω όπως σχεδόν κάθε βράδυ, χαμένη από τον κόσμο. Το κινητό το κοιτάζω μόνο γιατί φοβάμαι μήπως μου στείλεις μήνυμα και το ακυρώσεις. Σε περιμένω. Σε περιμένω και είναι τόσο ωραία που ξέρω ότι θα έρθεις. Ακούω το κουδούνι, φτιάχνω λίγο το μαλλί και σου ανοίγω. Δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Χώνω τη γλώσσα μου στο στόμα σου και σου αφήνω λίγη σαντιγί στα χείλη. Τη γλείφεις και με ανεβάζεις στον καναπέ. Ακόμα και όταν είσαι μέσα μου σκέφτομαι πόσο σε θέλω και γεμίζουν δάκρυα τα μάτια μου. Αυτή η γλυκάδα σου μου αρέσει πιο πολύ κι από τη σαντιγί. Αυτή η ζεστασιά της αγκαλιάς σου δε συγκρίνεται με κανένα μαξιλάρι.


Μείνε. Μείνε μαζί μου όλο το βράδυ. Θα κοιμηθώ γιατί είμαι υπναρού, όμως, αν νιώθω ότι κοιμάμαι δίπλα σου θα είναι ο ύπνος πιο γλυκός. Μείνε να είσαι το πρώτο πράγμα που θα δουν τα μάτια μου το πρωί και το πρώτο που τα χέρια μου θ' αγγίξουν. Μείνε μαζί μου μέχρι τα Χριστούγεννα, να τα περάσω κι αυτά στην αγκαλιά σου όλη μέρα. Θα είναι σίγουρα καλύτερα από το να ακούω τις θείες μου να χουμίζονται για τα πτυχία και τα δήθεν κατορθώματα των παιδιών τους.

Μείνε. Δε θέλω δώρα. Δε θέλω ακριβές εξόδους ούτε φωτογραφίες στο ίνσταγκραμ. Μείνε χωρίς να το μάθει κανείς. Θα είσαι το δικό μου χριστουγεννιάτικο δώρο, το δικό μου χριστουγεννιάτικο μυστικό.


Μείνε. Έχει αρκετή σαντιγί στο ψυγείο και για τους δυο μας.


Πράξια Αρέστη για www.loveletters.gr14 views0 comments